Użytkowników online: 19
Ryba, makrela,surowe

105 kalorii w 100g
Białko | 20.28 g |
Tłuszcz | 2 g |
Węglowodany | 0 g |
Błonnik | 0 g |
Woda | 75.85 ml |
Witaminy
Witamina A / Retinol | 218 µg |
Witamina B1 / Tiamina | 0.1 mg |
Witamina B2 / Ryboflawina | 0.476 mg |
Witamina B3 / Witamina PP | 8.59 mg |
Witamina B4 / Cholina | 65 mg |
Witamina B5 / Kwas pantotenowy | 15 mg |
Witamina B6 / Pirydoksyna | 0.442 mg |
Witamina B7 / Biotyna | 0 mg |
Witamina B8 / Inozytol | 0 mg |
Witamina B9 / Kwas foliowy | 8 µg |
Witamina B12 / Kobalamina | 0 µg |
Witamina C / Kwas askorbinowy | 1.6 mg |
Witamina D (D2 + D3) | 16.1 µg |
Witamina E / Alfa-tokoferol | 1.52 µg |
Witamina K / Filochinon | 5 µg |
Minerały
Wapń, Ca | 31 mg |
Żelazo, Fe | 1.78 mg |
Magnez, Mg | 32 mg |
Fosfor, P | 248 mg |
Potas, K | 0 mg |
Sód, Na | 158 mg |
Cynk, Zn | 0.56 mg |
Miedź, Cu | 0.026 mg |
Selen, Se | 36.5 µg |
Tłuszcze
K. tłuszczowe, nasycone – 0.363 g
Kwasy nasycone | |
Kwas masłowy C4:0 | 0 g |
Kwas kapronowy C6:0 | 0 g |
Kwas kaprylowy C8:0 | 0 g |
Kwas kaprynowy C10:0 | 0 g |
Kwas laurynowy C12:0 | 0.017 g |
Kwas mirystynowy C14:0 | 0.082 g |
Kwas palmitynowy C16:0 | 0.242 g |
Kwas stearynowy C18:0 | 0.039 g |
Kwas arachidowy C20:0 | 0.004 g |
Kwas behenowy C22:0 | 0.004 g |
K. tłuszczowe, jednonienasycone wszystkie – 0.764 g
Kwasy omega-9 | |
Kwas oleinowy C18:1 | 0.311 g |
Kwas eikozenowy C20:1 | 0.122 g |
Kwas erukowy C22:1 | 0.213 g |
K. tłuszczowe, wielonienasycone – 0.46 g
Kwasy omega-6 | |
Kwas linolowy C18:2 (LA) | 0.04 g |
kwas arachidonowy C20:4 (AA, ARA) | 0.183 g |
Kwasy omega-3 | |
Kwas α-linolenowy C18:3 (ALA) | 0.159 g |
kwas tearydynowy 18: 4 | 0.09 g |
Kwas eikozapentaenowy C20:5 (EPA) | 0.136 g |
Kwas klupanodonowy C22:5 (DPA) | 0.017 g |
kwas dokozaheksaenowy C22:6 (DHA) | 0.177 g |
Polifenole
Teobromina | 0 µg |
Luteina | 0 µg |
Karoten, beta | 0 µg |
Karoten, alfa | 0 µg |
Likopen | 0 µg |
Luteina zeaksantyna | 0 µg |
Kryptoksantyna, beta | 0 µg |
Błonnik i inne
Włókno rozpuszczalne | 0 g |
Włókno nierozpuszczalne | 0 g |
Alkohole cukrowe | 0 g |
Inulina | 0 g |
3-galusan epigalokatechiny | 0 mg |
Cholesterol | 53 mg |
Fitosterole | 4 mg |