Ser, Fontina


389 kalorii w 100g

Białko 25.6 g
Tłuszcz 31.14 g
Węglowodany 1.55 g
Błonnik 0 g
Woda 37.92 ml

Witaminy

Witamina A / Retinol261 µg
Witamina B1 / Tiamina 0.021 mg
Witamina B2 / Ryboflawina0.204 mg
Witamina B3 / Witamina PP0.15 mg
Witamina B4 / Cholina 15.4 mg
Witamina B5 / Kwas pantotenowy1 mg
Witamina B6 / Pirydoksyna 0.083 mg
Witamina B7 / Biotyna 0 mg
Witamina B8 / Inozytol 0 mg
Witamina B9 / Kwas foliowy 6 µg
Witamina B12 / Kobalamina 0 µg
Witamina C / Kwas askorbinowy 0 mg
Witamina D (D2 + D3) 0.6 µg
Witamina E / Alfa-tokoferol 0.27 µg
Witamina K / Filochinon 2.6 µg

Minerały

Wapń, Ca550 mg
Żelazo, Fe 0.23 mg
Magnez, Mg 14 mg
Fosfor, P346 mg
Potas, K0 mg
Sód, Na800 mg
Cynk, Zn 3.5 mg
Miedź, Cu 0.025 mg
Selen, Se 14.5 µg

Tłuszcze

K. tłuszczowe, nasycone19.196 g

Kwasy nasycone
Kwas masłowy C4:00.715 g
Kwas kapronowy C6:00.489 g
Kwas kaprylowy C8:00.314 g
Kwas kaprynowy C10:00.651 g
Kwas laurynowy C12:00.804 g
Kwas mirystynowy C14:02.964 g
Kwas palmitynowy C16:08.458 g
Kwas stearynowy C18:02.655 g
Kwas arachidowy C20:00.229 g
Kwas behenowy C22:0 0.068 g

K. tłuszczowe, jednonienasycone wszystkie – 8.687 g

Kwasy omega-9
Kwas oleinowy C18:17.1 g
Kwas eikozenowy C20:10 g
Kwas erukowy C22:1 0 g

K. tłuszczowe, wielonienasycone1.654 g

Kwasy omega-6
Kwas linolowy C18:2 (LA) 0.864 g
kwas arachidonowy C20:4 (AA, ARA) 0 g
Kwasy omega-3
Kwas α-linolenowy C18:3 (ALA) 0.79 g
kwas tearydynowy 18: 4 0 g
Kwas eikozapentaenowy C20:5 (EPA) 0 g
Kwas klupanodonowy C22:5 (DPA) 0 g
kwas dokozaheksaenowy C22:6 (DHA) 0 g

Polifenole

Teobromina 0 µg
Luteina 0 µg
Karoten, beta 32 µg
Karoten, alfa 0 µg
Likopen0 µg
Luteina zeaksantyna 0 µg
Kryptoksantyna, beta 0 µg

Błonnik i inne

Włókno rozpuszczalne0 g
Włókno nierozpuszczalne0 g
Alkohole cukrowe 0 g
Inulina 0 g
3-galusan epigalokatechiny 0 mg
Cholesterol 116 mg
Fitosterole 116 mg

Podobne produkty

1. Ser, mozzarella, niski poziom sodu
2. Ser, amerykański cheddar, imitacja
3. Ser, Fontina
4. Ser, mozzarella, pełne mleko
5. Ser, mozzarella, pełne mleko, niska wilgotność
6. Ser, parmezan, twardy
7. Ser, Port de Salut
8. Ser, Provolone
9. Ser, ricotta, pełne mleko
10. Ser, tilsit
11. Ser, cheddar,
12. Ser, mozzarella,półtłuste
13. Ser, gjetost
14. Ser, Gouda
15. Ser, gruyere
16. Ser, Limburger
17. Ser, mozzarella,półtłusty
18. Ser, Muenster
19. Ser, Neufchatel
20. Ser, parmezan, tarty
21. Ser, ricotta, półtłuste mleko
22. Ser, Romano
23. Ser, Roquefort
24. Ser, Camembert
25. Ser, twaróg, śmietana, duży lub mały twaróg
26. Ser, biały wytrawny
27. Ser, kminek
28. Ser, Cheshire
29. Ser, colby
30. Ser, śmietana

Zdrowe odchudzanie nie było nigdy tak proste. Praktyczne kursy wideo, e-booki i jadłospisy

W 3 dni nauczę cię więcej na temat odżywiania i zdrowia niż przeciętna osoba uczy się w miesiąc we własnym zakresie. Zastanawiasz się dlaczego jestem tego taki pewien?