Użytkowników online: 18
Orzechy, pistacje, surowe

560 kalorii w 100g
Białko | 20.16 g |
Tłuszcz | 45.32 g |
Węglowodany | 27.17 g |
Błonnik | 10.6 g |
Woda | 4.37 ml |
Witaminy
Witamina A / Retinol | 26 µg |
Witamina B1 / Tiamina | 0.87 mg |
Witamina B2 / Ryboflawina | 0.16 mg |
Witamina B3 / Witamina PP | 1.3 mg |
Witamina B4 / Cholina | 40.5 mg |
Witamina B5 / Kwas pantotenowy | 12 mg |
Witamina B6 / Pirydoksyna | 1.7 mg |
Witamina B7 / Biotyna | 0 mg |
Witamina B8 / Inozytol | 0 mg |
Witamina B9 / Kwas foliowy | 51 µg |
Witamina B12 / Kobalamina | 0 µg |
Witamina C / Kwas askorbinowy | 5.6 mg |
Witamina D (D2 + D3) | 0.2 µg |
Witamina E / Alfa-tokoferol | 2.86 µg |
Witamina K / Filochinon | 3.5 µg |
Minerały
Wapń, Ca | 105 mg |
Żelazo, Fe | 3.92 mg |
Magnez, Mg | 121 mg |
Fosfor, P | 490 mg |
Potas, K | 0 mg |
Sód, Na | 1 mg |
Cynk, Zn | 2.2 mg |
Miedź, Cu | 1.3 mg |
Selen, Se | 7 µg |
Tłuszcze
K. tłuszczowe, nasycone – 5.907 g
Kwasy nasycone | |
Kwas masłowy C4:0 | 0 g |
Kwas kapronowy C6:0 | 0.012 g |
Kwas kaprylowy C8:0 | 0 g |
Kwas kaprynowy C10:0 | 0.004 g |
Kwas laurynowy C12:0 | 0 g |
Kwas mirystynowy C14:0 | 0.019 g |
Kwas palmitynowy C16:0 | 5.265 g |
Kwas stearynowy C18:0 | 0.478 g |
Kwas arachidowy C20:0 | 0.046 g |
Kwas behenowy C22:0 | 0.04 g |
K. tłuszczowe, jednonienasycone wszystkie – 23.257 g
Kwasy omega-9 | |
Kwas oleinowy C18:1 | 22.674 g |
Kwas eikozenowy C20:1 | 0.089 g |
Kwas erukowy C22:1 | 0 g |
K. tłuszczowe, wielonienasycone – 14.38 g
Kwasy omega-6 | |
Kwas linolowy C18:2 (LA) | 14.091 g |
kwas arachidonowy C20:4 (AA, ARA) | 0 g |
Kwasy omega-3 | |
Kwas α-linolenowy C18:3 (ALA) | 0.289 g |
kwas tearydynowy 18: 4 | 0 g |
Kwas eikozapentaenowy C20:5 (EPA) | 0 g |
Kwas klupanodonowy C22:5 (DPA) | 0 g |
kwas dokozaheksaenowy C22:6 (DHA) | 0 g |
Polifenole
Teobromina | 0 µg |
Luteina | 0 µg |
Karoten, beta | 305 µg |
Karoten, alfa | 10 µg |
Likopen | 0 µg |
Luteina zeaksantyna | 2903 µg |
Kryptoksantyna, beta | 0 µg |
Błonnik i inne
Włókno rozpuszczalne | 0 g |
Włókno nierozpuszczalne | 0 g |
Alkohole cukrowe | 0 g |
Inulina | 0 g |
3-galusan epigalokatechiny | 0 mg |
Cholesterol | 0 mg |
Fitosterole | 214 mg |