⭕ Jedzenie różnorakich warzyw i owoców dostarcza nam związków biologicznie aktywnych, które działają bezpośrednio na nasze błony komórkowe. Jest to równoznaczne z minimalizowaniem stanów zapalnych – poprawianiem wrażliwości insulinowej oraz wydłużaniem życia
⭕ Dodatkowo nasz mózg uwielbia kolorowe jedzenie, tym samym nie spotkamy się monotonią odżywiania. Przypominam, że nie kopiowane diety powoduje poprawę naszego zdrowia i piękne ciało tylko nawyki żywieniowe, które jesteśmy w stanie kontynuować długofalowo
Antocyjany, których właściwości antyoksydacyjne mogą pomóc ograniczyć szkody wyrządzane komórkom przez wolne rodniki, a także obniżać ryzyko chorób serca, udaru, raka oraz cukrzycy II
beta-karoten, który jest karotenoidem, nasz organizm używa go do tworzenia witaminy A. Karotenoidy mogą pomóc w poprawie funkcji układu odpornościowego i zmniejszyć ryzyko problemów ze wzrokiem. Pomagają w produkcji hormonów oraz witaminy D.
Bioflawonoidy, rewelacyjnie działają na naszą skórę a co najważniejsze podobnie jak błonnik odżywiają nasze jelita wzmacniając nasz układ odpornościowy oraz pomagają w produkcji serotoniny – hormonu szczęścia .
Likopen to jeden z najsilniejszych przeciwutleniaczy zdolnych do zwalczania toksyn, poprawy zdrowia serca i zapobiegania nowotworom. .
chlorofil znany jest ze swoich właściwości leczniczych i odtruwających, takich jak wspomaganie gojenia się ran. Jego działanie przeciwwirusowe sprawia, że silnie wspomaga nasz układ odpornościowy
Tosty i kanapki to niepozorne, a jednocześnie nieskończenie kreatywne formy posiłku – wystarczy kromka dobrego…
Śniadanie nie musi być nudne – a klasyczny omlet to świetna baza do kulinarnych eksperymentów.…
Masz ochotę na coś sycącego, chrupiącego i pełnego smaku? Oto 10 genialnych przepisów na kanapki,…
Smoothie to coś więcej niż tylko zmiksowane owoce. To energia w płynie, sposób na przemycenie…
Nie musisz być wegetarianinem, by pokochać te dania. Wegańskie i wegetariańskie przepisy z warzywami, strączkami…
Nie musisz być cukiernikiem ani spędzać godzin w kuchni, by przygotować przekąski, które są jednocześnie…