⭕ Jedzenie różnorakich warzyw i owoców dostarcza nam związków biologicznie aktywnych, które działają bezpośrednio na nasze błony komórkowe. Jest to równoznaczne z minimalizowaniem stanów zapalnych – poprawianiem wrażliwości insulinowej oraz wydłużaniem życia
⭕ Dodatkowo nasz mózg uwielbia kolorowe jedzenie, tym samym nie spotkamy się monotonią odżywiania. Przypominam, że nie kopiowane diety powoduje poprawę naszego zdrowia i piękne ciało tylko nawyki żywieniowe, które jesteśmy w stanie kontynuować długofalowo
Antocyjany, których właściwości antyoksydacyjne mogą pomóc ograniczyć szkody wyrządzane komórkom przez wolne rodniki, a także obniżać ryzyko chorób serca, udaru, raka oraz cukrzycy II
beta-karoten, który jest karotenoidem, nasz organizm używa go do tworzenia witaminy A. Karotenoidy mogą pomóc w poprawie funkcji układu odpornościowego i zmniejszyć ryzyko problemów ze wzrokiem. Pomagają w produkcji hormonów oraz witaminy D.
Bioflawonoidy, rewelacyjnie działają na naszą skórę a co najważniejsze podobnie jak błonnik odżywiają nasze jelita wzmacniając nasz układ odpornościowy oraz pomagają w produkcji serotoniny – hormonu szczęścia .
Likopen to jeden z najsilniejszych przeciwutleniaczy zdolnych do zwalczania toksyn, poprawy zdrowia serca i zapobiegania nowotworom. .
chlorofil znany jest ze swoich właściwości leczniczych i odtruwających, takich jak wspomaganie gojenia się ran. Jego działanie przeciwwirusowe sprawia, że silnie wspomaga nasz układ odpornościowy
Poranki mogą być prawdziwą kulinarną przygodą, jeśli zdecydujemy się na coś więcej niż zwykłe kanapki.…
Naleśniki to jedno z tych dań, które każdy uwielbia – proste, uniwersalne i zawsze smaczne.…
Szukasz pomysłów na wyjątkowe desery, które zachwycą twoich bliskich? Przedstawiamy 10 sprawdzonych przepisów na słodkości,…
Poranki to idealny czas, by rozpocząć dzień od czegoś smacznego i prostego w przygotowaniu. Oto…
Planujesz kolację, ale brakuje Ci pomysłów? Oto 10 wyjątkowych przepisów, które nie tylko zachwycą smakiem,…
Obiad to nie tylko codzienny posiłek, ale również okazja do kulinarnych eksperymentów i radości ze…