Mało kto wie, jak wiele właściwości zdrowotnych posiada popularna rzodkiewka. Już za czasów starożytnych zalecano rzodkiew na poprawę pamięci, zdolności poznawczych i intelektu, a także na poprawę funkcjonowania układu trawiennego.
witamin i minerałów, szczególnie dużo potasu, kwasu foliowego, witaminy C i antocyjanów „>Rzodkiewka zawiera szczególnie dużo potasu, wapnia, błonnika, kwasu foliowego, żelaza, magnezu, cynku, potasu, witaminy C, witamin z grupy B i antocyjanów.
Kliknij poniżej w „Polub tę stronę”, a będziesz na bieżąco informowany o nowych artykułach z mojego bloga.
___________________________________________
wapnia, fosforu i żelaza.”>Liście są potężnym źródłem Witaminy C, wapnia, fosforu i żelaza – zawierają dwukrotną ilość tych związków w porównaniu do korzenia! Najlepiej, by liście były młode i pochodziły z upraw ekologicznych.
Sok z rzodkiewki:
Składniki:
Sposób wykonania:
Zmiksuj na gładko rzodkiewkę z imbirem i sokiem z cytryny. Dodaj miód i cynamon, następnie dobrze wymieszaj. Otrzymany syrop przelej do butelki i przechowuj w lodówce.
Miksturę zażywaj 2 razy dziennie po jednej łyżce. Kurację stosuj przez co najmniej miesiąc.
Gotowanie łososia może być prawdziwą przyjemnością, a jego wszechstronność sprawia, że można go przyrządzać na…
Rozpoczęcie dnia od zdrowego i smacznego śniadania to klucz do utrzymania energii i dobrej kondycji…
Grillowanie na majówce to jedna z ulubionych form spędzania czasu na świeżym powietrzu, ale warto…
Kuchnia grecka to symfonia smaków i aromatów, które odzwierciedlają bogatą kulturę i historię tego słonecznego…
Kuchnia turecka to fascynująca mieszanka smaków i tradycji, będąca odzwierciedleniem bogatej historii i kulturowego melting…
Witajcie w kolorowym świecie tajskiej kuchni, gdzie każde danie to prawdziwa uczta dla zmysłów! Od…