Mało kto wie, jak wiele właściwości zdrowotnych posiada popularna rzodkiewka. Już za czasów starożytnych zalecano rzodkiew na poprawę pamięci, zdolności poznawczych i intelektu, a także na poprawę funkcjonowania układu trawiennego.
witamin i minerałów, szczególnie dużo potasu, kwasu foliowego, witaminy C i antocyjanów „>Rzodkiewka zawiera szczególnie dużo potasu, wapnia, błonnika, kwasu foliowego, żelaza, magnezu, cynku, potasu, witaminy C, witamin z grupy B i antocyjanów.
Kliknij poniżej w „Polub tę stronę”, a będziesz na bieżąco informowany o nowych artykułach z mojego bloga.
___________________________________________
wapnia, fosforu i żelaza.”>Liście są potężnym źródłem Witaminy C, wapnia, fosforu i żelaza – zawierają dwukrotną ilość tych związków w porównaniu do korzenia! Najlepiej, by liście były młode i pochodziły z upraw ekologicznych.
Sok z rzodkiewki:
Składniki:
Sposób wykonania:
Zmiksuj na gładko rzodkiewkę z imbirem i sokiem z cytryny. Dodaj miód i cynamon, następnie dobrze wymieszaj. Otrzymany syrop przelej do butelki i przechowuj w lodówce.
Miksturę zażywaj 2 razy dziennie po jednej łyżce. Kurację stosuj przez co najmniej miesiąc.
Szukasz pomysłów na wyjątkowe desery, które zachwycą twoich bliskich? Przedstawiamy 10 sprawdzonych przepisów na słodkości,…
Poranki to idealny czas, by rozpocząć dzień od czegoś smacznego i prostego w przygotowaniu. Oto…
Planujesz kolację, ale brakuje Ci pomysłów? Oto 10 wyjątkowych przepisów, które nie tylko zachwycą smakiem,…
Obiad to nie tylko codzienny posiłek, ale również okazja do kulinarnych eksperymentów i radości ze…
Poranki mogą być pełne smaku i kreatywności, jeśli tylko znajdziesz chwilę na przygotowanie czegoś wyjątkowego.…
Szukasz inspiracji na szybkie, pyszne i niebanalne obiady, które odmienią Twoje codzienne menu? Oto 10…