Mało kto wie, jak wiele właściwości zdrowotnych posiada popularna rzodkiewka. Już za czasów starożytnych zalecano rzodkiew na poprawę pamięci, zdolności poznawczych i intelektu, a także na poprawę funkcjonowania układu trawiennego.
witamin i minerałów, szczególnie dużo potasu, kwasu foliowego, witaminy C i antocyjanów „>Rzodkiewka zawiera szczególnie dużo potasu, wapnia, błonnika, kwasu foliowego, żelaza, magnezu, cynku, potasu, witaminy C, witamin z grupy B i antocyjanów.
Kliknij poniżej w „Polub tę stronę”, a będziesz na bieżąco informowany o nowych artykułach z mojego bloga.
___________________________________________
wapnia, fosforu i żelaza.”>Liście są potężnym źródłem Witaminy C, wapnia, fosforu i żelaza – zawierają dwukrotną ilość tych związków w porównaniu do korzenia! Najlepiej, by liście były młode i pochodziły z upraw ekologicznych.
Sok z rzodkiewki:
Składniki:
Sposób wykonania:
Zmiksuj na gładko rzodkiewkę z imbirem i sokiem z cytryny. Dodaj miód i cynamon, następnie dobrze wymieszaj. Otrzymany syrop przelej do butelki i przechowuj w lodówce.
Miksturę zażywaj 2 razy dziennie po jednej łyżce. Kurację stosuj przez co najmniej miesiąc.
Tosty i kanapki to niepozorne, a jednocześnie nieskończenie kreatywne formy posiłku – wystarczy kromka dobrego…
Śniadanie nie musi być nudne – a klasyczny omlet to świetna baza do kulinarnych eksperymentów.…
Masz ochotę na coś sycącego, chrupiącego i pełnego smaku? Oto 10 genialnych przepisów na kanapki,…
Smoothie to coś więcej niż tylko zmiksowane owoce. To energia w płynie, sposób na przemycenie…
Nie musisz być wegetarianinem, by pokochać te dania. Wegańskie i wegetariańskie przepisy z warzywami, strączkami…
Nie musisz być cukiernikiem ani spędzać godzin w kuchni, by przygotować przekąski, które są jednocześnie…