Składniki:

  • 2 jajka
  • 100 g mąki bezglutenowej np. gryczanej, ryżowej
  • 100 ml zimnej wody
  • 2 łyżeczki cukru
  • 1 szczypta soli
  • olej kokosowy lub masło klarowane do smażenia

Wykonanie:

  1. Jajka roztrzep lekko trzepaczką, następnie wymieszaj z mąką i cukrem. Dodaj mleko, wodę, sól i ponownie wymieszaj.
  2. Gotowe ciasto odstaw na 30 minut.
  3. Patelnię nasmaruj tłuszczem, możesz użyć do tego pędzelka.
  4. Wlej na patelnię 1/4 ciasta i smaż naleśnika, w międzyczasie przewróć go na drugą stronę. Smaż na średnim ogniu.
  5. Ulubione owce (brzoskwinie, truskawki ect.) pokrój w kostkę, połowę zmiksuj na mus. Na każdy naleśnik połóż nieco owoców, złóż na trójkąt i polej musem. Smacznego!