Składniki:
- 2 jajka
- 100 g mąki bezglutenowej np. gryczanej, ryżowej
- 100 ml zimnej wody
- 2 łyżeczki cukru
- 1 szczypta soli
- olej kokosowy lub masło klarowane do smażenia
Wykonanie:
- Jajka roztrzep lekko trzepaczką, następnie wymieszaj z mąką i cukrem. Dodaj mleko, wodę, sól i ponownie wymieszaj.
- Gotowe ciasto odstaw na 30 minut.
- Patelnię nasmaruj tłuszczem, możesz użyć do tego pędzelka.
- Wlej na patelnię 1/4 ciasta i smaż naleśnika, w międzyczasie przewróć go na drugą stronę. Smaż na średnim ogniu.
- Ulubione owce (brzoskwinie, truskawki ect.) pokrój w kostkę, połowę zmiksuj na mus. Na każdy naleśnik połóż nieco owoców, złóż na trójkąt i polej musem. Smacznego!
Brakuje w składnikach podanej ilości mleka