Czas przygotowania: 15 minut
Czas pieczenia: 20 minut
Całkowity czas: 35 minut
Składniki:
* 4 awokado
* ok. 125 wędzonego łososia
* 8 jaj
* płatki chili
* świeży koperek
* sól, pieprz
Przygotowanie:
1.Rozgrzać piekarnik do 180 C
2.Przekroić awokado na połówki, usunąć pestki, powiększyć otwór tak, aby zmieścił się kawałek łososia i żółtko z jajka.
3.Połówki awokado ułożyć na blaszce, w otworach umieścić kawałki łososia i żółtka jaj.
4.Przyprawić solą i pieprzem.
5.Blachę umieścić w piekarniku na ok. 15-20 minut.
6.Po wyciągnięciu posypać płatkami chili i świeżym koperkiem
7.Podawać na ciepło.
Fermentowane produkty to prawdziwa skarbnica zdrowotnych korzyści. Kiszonki, kefir, jogurty czy kimchi od wieków stanowią…
Nasze codzienne nawyki mają ogromny wpływ na funkcjonowanie organizmu. Niestety, wiele z nich, często niezauważalnie,…
Warzywa to nieodłączny element zdrowej diety, ale często zapominamy, jak ogromny wpływ mają na nasze…
Woda jest niezbędnym elementem codziennego funkcjonowania organizmu. Jej niedobór może prowadzić do poważnych konsekwencji, które…
Cukier jest obecny niemal wszędzie – od słodyczy po produkty, które na pierwszy rzut oka…
Zdrowie jelit odgrywa kluczową rolę w funkcjonowaniu całego organizmu. Zaburzenia mikrobioty jelitowej mogą wpływać na…