Czas przygotowania: 15 minut
Czas pieczenia: 20 minut
Całkowity czas: 35 minut
Składniki:
* 4 awokado
* ok. 125 wędzonego łososia
* 8 jaj
* płatki chili
* świeży koperek
* sól, pieprz
Przygotowanie:
1.Rozgrzać piekarnik do 180 C
2.Przekroić awokado na połówki, usunąć pestki, powiększyć otwór tak, aby zmieścił się kawałek łososia i żółtko z jajka.
3.Połówki awokado ułożyć na blaszce, w otworach umieścić kawałki łososia i żółtka jaj.
4.Przyprawić solą i pieprzem.
5.Blachę umieścić w piekarniku na ok. 15-20 minut.
6.Po wyciągnięciu posypać płatkami chili i świeżym koperkiem
7.Podawać na ciepło.
Kanapki to idealne rozwiązanie na szybki posiłek – można je przygotować w kilka minut, a…
Kortyzol, znany jako hormon stresu, pełni kluczową rolę w adaptacji organizmu do wyzwań codziennego życia,…
Magnez jest czwartym najliczniej występującym minerałem w organizmie człowieka, a mimo to często nie doceniamy…
Zdrowa dieta to Twój sekret młodości! Naturalne produkty, jak jagody, zielona herbata czy orzechy, pełne…
Kurczak to jedno z najbardziej uniwersalnych mięs, które można przygotować na niezliczoną ilość sposobów –…
Słodycze nie muszą być grzechem! Oto 10 przepisów na zdrowe desery, które nie tylko rozpieszczą…