Czas przygotowania: 15 minut
Czas pieczenia: 20 minut
Całkowity czas: 35 minut
Składniki:
* 4 awokado
* ok. 125 wędzonego łososia
* 8 jaj
* płatki chili
* świeży koperek
* sól, pieprz
Przygotowanie:
1.Rozgrzać piekarnik do 180 C
2.Przekroić awokado na połówki, usunąć pestki, powiększyć otwór tak, aby zmieścił się kawałek łososia i żółtko z jajka.
3.Połówki awokado ułożyć na blaszce, w otworach umieścić kawałki łososia i żółtka jaj.
4.Przyprawić solą i pieprzem.
5.Blachę umieścić w piekarniku na ok. 15-20 minut.
6.Po wyciągnięciu posypać płatkami chili i świeżym koperkiem
7.Podawać na ciepło.
Tosty i kanapki to niepozorne, a jednocześnie nieskończenie kreatywne formy posiłku – wystarczy kromka dobrego…
Śniadanie nie musi być nudne – a klasyczny omlet to świetna baza do kulinarnych eksperymentów.…
Masz ochotę na coś sycącego, chrupiącego i pełnego smaku? Oto 10 genialnych przepisów na kanapki,…
Smoothie to coś więcej niż tylko zmiksowane owoce. To energia w płynie, sposób na przemycenie…
Nie musisz być wegetarianinem, by pokochać te dania. Wegańskie i wegetariańskie przepisy z warzywami, strączkami…
Nie musisz być cukiernikiem ani spędzać godzin w kuchni, by przygotować przekąski, które są jednocześnie…