Składniki
Wegetariańskie, bezglutenowe
Produkty
- 12 świeżych liści bazylii
- 1 duża główki kalafioru
- 2 łyżeczki posiekanego czosnku
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- 1 pomidor
- szczypta soli i piepszou
- 2 jajka, duże
- 1 szklanka zblendowanych pomidorów koktajlowych
- 3 odrobina sera, najlepiej naturalnego długo dojrzewającego
Wykonanie
Liście Bazylii kroimy w drobną kostkę, kalafior blendujemy do konsystencji pyłu, dorzucamy posiekany czosnek, 2 jajka, przyprawy, wszystko dokładnie mieszamy, formujemy placuszki, smarujemy sosem pomidorowym, posypujemy serem, kładziemy na grę pomidora, wkładamy do rozgrzanego piekarnika 180° na 20 min
Ja niestety muszę z diety wykluczyć jajka, czym je zastąpić?
Zrobiłam, i wyrzuciłam. Połączenie kalafiora i czosnku będzie mi się śniło po nocach. Nie mogę pozbyć się tego zapachu z domu, i jeszcze przetestowałam tą potrawę na własnej mamie, czego sobie nie wybaczę. Szkoda hajsu na zmarnowane produkty.