Składniki na 2 porcje:
Mleko doprowadzamy do wrzenia, wrzucamy kaszę gryczaną, daktyle i gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem ok. 20 min (należy uważać aby mleko nam nie wykipiało).
Pod sam koniec gotowania dokładamy czekoladę oraz pokrojonego banana. Przykrywamy i zostawiamy do całkowitego wystudzenia.
Masę dokładnie blendujemy, jeżeli jest zbyt gęsta dodajemy mleka.
Gotowanie łososia może być prawdziwą przyjemnością, a jego wszechstronność sprawia, że można go przyrządzać na…
Rozpoczęcie dnia od zdrowego i smacznego śniadania to klucz do utrzymania energii i dobrej kondycji…
Grillowanie na majówce to jedna z ulubionych form spędzania czasu na świeżym powietrzu, ale warto…
Kuchnia grecka to symfonia smaków i aromatów, które odzwierciedlają bogatą kulturę i historię tego słonecznego…
Kuchnia turecka to fascynująca mieszanka smaków i tradycji, będąca odzwierciedleniem bogatej historii i kulturowego melting…
Witajcie w kolorowym świecie tajskiej kuchni, gdzie każde danie to prawdziwa uczta dla zmysłów! Od…