Kefir, a w zasadzie sfermentowana woda kokosowa. Jest to niesamowicie bogaty, probiotyczny napój, który zawiera bardzo duże ilosci witamin, minerałów i elektrolitów. Zawiera beta- karoten, ryboflawine, tiamine, niacyne, kwas pantotenowy, oraz witaminy A, B6, E i K. Co najważniejsze kefir nie posiada problematycznych substancji, które regularnie spotykamy w innych produktach mleczarskich. Mam tu na myśli laktoze i kazeine. Kefir na bazie wody kokosowej ma znacznie silniejszy wpływ na układ trawienny, niż reszta produktów probiotycznych na rynku. Dodatkowo- składniki mineralne i elektrolioty wody kokosowej są takie same jak te, które znajdują się we krwi człowieka.

KORZYŚCI ZDROWOTNE WYNIKAJĄCE Z PICIA COCO- KEFIRU
– Zatrzymuje łaknienie cukru
– Wzmacnia układ odpornościowy
– Pomaga w trawieniu
– Poprawia nawilżenie skóry
– Zwiększa energie
– Czyści skóre
– Poprawia efektywność metabolizmu
– Poprawia wzrok
– Ma działanie oczyszczające na układ hormonalny
– Oczyszcza jelita z niestrawionych resztek pokarmu

PRZEPIS I INTRUKCJA
Składniki
– 7 filiżanek świeżej wody kokosowej
– 5 łyżek ziaren kefiru
– 1 laska cynamonu

-7 filiżanek wody kokosowej dodaj do 2 litrowego słoika
– umieść ziarna kefiry i laske cynamonu w wodzie kokosowej, luźno przykryć i odstawić na 48h (nie dłużej). NIE POZWÓŁ FERMENTOWAĆ ZBYT DŁUGO- MOŻE WYBUCHNĄĆ.
– po fermentowaniu usuń ziarna (możesz je użyć po raz kolejny- przechowuj je w wodzie w lodowce)

TAK ŁATWE, A TAK ZDROWE DLA TWOJEGO OGRANIZMU!!!