Użytkowników online: 44

Czas przygotowania: 10 minut

Czas pieczenia: 10 minut

Grilled-Pineapple-Upland-Cress-Avocado-Salad

Składniki:

* 2 avocado przecięte wzdłuż

* 1/2 puszki kukurydzy

* pudełko pomidorów koktajlowych

* 2 cebule

* 340 g ananasa

* liście bazylii

masło koksowe

Właściwości potrawy:

Ananas posiada Bromelaine jest to enzym, któr ma właściwości przeciwzapalne. Bromelaina pomaga organizmowi pozbyć się toksyn, zwalcza stan zapalny, który wpływa na wszystkie tkanki i narządy w organizmie. Regularne ananasa może pomóc w leczeniu łagodnych form zapalenia stawów i sportowych urazów.

Awokado Posiada dużą zawartość mononienasyconych kwasów tłuszczowych, które są bardzo korzystne dla zdrowia. Awokado zawiera około 20 gramów zdrowych tłuszczów, które nie tylko zwiększają metabolizm, ale także poziom testosteronu, hormonów odpowiedzialnych za utratę masy ciała u mężczyzn i kobiet. Awokado przyspiesza przemianę tłuszczu w energię, zwiększa tempo metabolizmu. Zapobiega skokom cukru we krwi, co zabezpiecza organizm przed gromadzeniem tłuszczu. Ten niezwykle wszechstronny owoc może być stosowany do sałatek, kanapek i dipów .Awokado dip to znacznie zdrowsza alternatywa dla majonezu.

Wykonanie:

 

  1. Rozprowadź masło po krawędziach przeciętego avocado, grilluj na patelni do momentu, gdy będą zarumienione.
  2. Wrzuć na patelnię ananasa, trzymaj je na średnim ogniu przewracając, co chwilę, aby przypiekły się równomiernie z każdej strony.
  3. Następnie zajmij się kukurydzą grillując ją chwile, dorzuć pokrojone pomidorki i cebulę, trzymaj na ogniu około 2 minut.
  4. Wszystkie składniki ułóż na talerzu, posyp siekaną bazylią i pamiętaj, że estetyczne podawanie potraw sprawia większą przyjemność i satysfakcje z gotowania!

Grilled-pineapple

Zawartość składników odżywczych w 1 porcji:

* kalorie 300,

* kalorie z tłuszczy 180

* tłuszcze ogółem 20g

* tłuszcze nasycone 4g

* tłuszcze trans 0g

* sód 420mg

* węglowodany ogółem 21g

* błonnik pokarmowy 8g

* cukry 4g

* białka 14g

* witamina A 25%

* witamina C 35%

* wapń 4%