Nie ma czegoś takiego jak zły cholesterol, złe to mogą być nawyki, które uszkadzają nasze tkanki a cholesterol transportuje niezbędne składniki do odbudowy „pękniętych tkanek”, przez to powstają złogi wapniowe . Wytyczne WHO, że tłuszcze nasycone mogą być spożywane maksymalnie na poziomie 10-15% dziennego zapotrzebowania kalorycznego jest to mit z lat 80.
Choroby układu krążenia powstają pierwotnie pod wpływem stanów zapalnych w arteriach, które w głównej mierze tworzone są pod wpływem kwasów tłuszczowych trans, Syrop glukozowo-fruktozowy, oleju, palmowego, toksyn z papierosów, konserwantów z przetworzonej żywności, smażeniem na olejach roślinnych i jedzeniu zbyt dużych ilości rafinowanych węglowodanów, na pewno nie jest to wina kwasów tłuszczowych nasyconych i cholesterolu z pożywienia.
NKT są niezbędne aby wbudować chociaż by kwasy tłuszczowe omeg-3 w naszą błonę komórkową i niwelować stany zapalne odpowiedzialne z problemy sercowa naczyniowe, cholesterol jest zapalnikiem produkcji praktycznie wszystkich hormonów płciowych, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu .
Codziennym rytuałem nie powinno być jedzenie przemysłowego pieczywa z przemysłową szynką. Bulletproof Coffee jest narzędziem dietetycznym a nie systemem odżywiania. Między innymi ma pomóc ci w utrzymaniu prawidłowego poziomu cukru we krwi, polepszyć tolerancję na insulinę a Kwasy tłuszczowe MCT mają odbudować twoje enterocyty w jelitach.
Kuchnia grecka to symfonia smaków i aromatów, które odzwierciedlają bogatą kulturę i historię tego słonecznego…
Kuchnia turecka to fascynująca mieszanka smaków i tradycji, będąca odzwierciedleniem bogatej historii i kulturowego melting…
Witajcie w kolorowym świecie tajskiej kuchni, gdzie każde danie to prawdziwa uczta dla zmysłów! Od…
Czy szukasz nowych, kreatywnych sposobów na wykorzystanie kaszy gryczanej w swojej kuchni? Oto dziesięć wyjątkowych…
Szukasz inspiracji, jak wydobyć pełnię smaku z karkówki? Oto dziesięć niezawodnych przepisów, które odkryją przed…
Zanurz się w świecie kremowych dipów, które dodają smaku i głębi każdemu posiłkowi. W naszym…