Ser parmezan rozdrobniony


415 kalorii w 100g

Białko 37.86 g
Tłuszcz 27.34 g
Węglowodany 3.41 g
Błonnik 0 g
Woda 25 ml

Witaminy

Witamina A / Retinol229 µg
Witamina B1 / Tiamina 0.041 mg
Witamina B2 / Ryboflawina0.352 mg
Witamina B3 / Witamina PP0.287 mg
Witamina B4 / Cholina 15.4 mg
Witamina B5 / Kwas pantotenowy1 mg
Witamina B6 / Pirydoksyna 0.105 mg
Witamina B7 / Biotyna 0 mg
Witamina B8 / Inozytol 0 mg
Witamina B9 / Kwas foliowy 8 µg
Witamina B12 / Kobalamina 0 µg
Witamina C / Kwas askorbinowy 0 mg
Witamina D (D2 + D3) 0.5 µg
Witamina E / Alfa-tokoferol 0.25 µg
Witamina K / Filochinon 1.9 µg

Minerały

Wapń, Ca1253 mg
Żelazo, Fe 0.87 mg
Magnez, Mg 51 mg
Fosfor, P735 mg
Potas, K0 mg
Sód, Na1696 mg
Cynk, Zn 3.19 mg
Miedź, Cu 0.037 mg
Selen, Se 23.9 µg

Tłuszcze

K. tłuszczowe, nasycone17.37 g

Kwasy nasycone
Kwas masłowy C4:01.375 g
Kwas kapronowy C6:00.515 g
Kwas kaprylowy C8:00.275 g
Kwas kaprynowy C10:00.686 g
Kwas laurynowy C12:00.92 g
Kwas mirystynowy C14:03.079 g
Kwas palmitynowy C16:07.378 g
Kwas stearynowy C18:02.432 g
Kwas arachidowy C20:00.045 g
Kwas behenowy C22:0 0.014 g

K. tłuszczowe, jednonienasycone wszystkie – 8.734 g

Kwasy omega-9
Kwas oleinowy C18:17.05 g
Kwas eikozenowy C20:10.177 g
Kwas erukowy C22:1 0 g

K. tłuszczowe, wielonienasycone0.661 g

Kwasy omega-6
Kwas linolowy C18:2 (LA) 0.29 g
kwas arachidonowy C20:4 (AA, ARA) 0 g
Kwasy omega-3
Kwas α-linolenowy C18:3 (ALA) 0.345 g
kwas tearydynowy 18: 4 0 g
Kwas eikozapentaenowy C20:5 (EPA) 0 g
Kwas klupanodonowy C22:5 (DPA) 0 g
kwas dokozaheksaenowy C22:6 (DHA) 0 g

Polifenole

Teobromina 0 µg
Luteina 0 µg
Karoten, beta 73 µg
Karoten, alfa 0 µg
Likopen0 µg
Luteina zeaksantyna 0 µg
Kryptoksantyna, beta 0 µg

Błonnik i inne

Włókno rozpuszczalne0 g
Włókno nierozpuszczalne0 g
Alkohole cukrowe 0 g
Inulina 0 g
3-galusan epigalokatechiny 0 mg
Cholesterol 72 mg
Fitosterole 31 mg

Podobne produkty

1. Ser, mozzarella, niski poziom sodu
2. Papryka, serrano, surowa
3. Ser, amerykański cheddar, imitacja
4. Ser, Fontina
5. Sery Monterey
6. Ser, mozzarella, pełne mleko
7. Ser, mozzarella, pełne mleko, niska wilgotność
8. Ser, parmezan, twardy
9. Ser, Port de Salut
10. Ser, Provolone
11. Ser, ricotta, pełne mleko
12. Ser, tilsit
13. Ser meksykański, queso cotija
14. Ser, cheddar,
15. Ser, mozzarella,półtłuste
16. Ser, gjetost
17. Ser, Gouda
18. Ser, gruyere
19. Ser, Limburger
20. Ser, mozzarella,półtłusty
21. Ser, Muenster
22. Ser, Neufchatel
23. Ser, parmezan, tarty
24. Ser, ricotta, półtłuste mleko
25. Ser, Romano
26. Ser, Roquefort
27. Ser Szwajcarski
28. Kurczak, serce, wszystkie klasy, surowe
29. Ser niebieski
30. Ser Brie

Zdrowe odchudzanie nie było nigdy tak proste. Praktyczne kursy wideo, e-booki i jadłospisy

W 3 dni nauczę cię więcej na temat odżywiania i zdrowia niż przeciętna osoba uczy się w miesiąc we własnym zakresie. Zastanawiasz się dlaczego jestem tego taki pewien?