Ser parmezan rozdrobniony
415 kalorii w 100g
Białko | 37.86 g |
Tłuszcz | 27.34 g |
Węglowodany | 3.41 g |
Błonnik | 0 g |
Woda | 25 ml |
Witaminy
Witamina A / Retinol | 229 µg |
Witamina B1 / Tiamina | 0.041 mg |
Witamina B2 / Ryboflawina | 0.352 mg |
Witamina B3 / Witamina PP | 0.287 mg |
Witamina B4 / Cholina | 15.4 mg |
Witamina B5 / Kwas pantotenowy | 1 mg |
Witamina B6 / Pirydoksyna | 0.105 mg |
Witamina B7 / Biotyna | 0 mg |
Witamina B8 / Inozytol | 0 mg |
Witamina B9 / Kwas foliowy | 8 µg |
Witamina B12 / Kobalamina | 0 µg |
Witamina C / Kwas askorbinowy | 0 mg |
Witamina D (D2 + D3) | 0.5 µg |
Witamina E / Alfa-tokoferol | 0.25 µg |
Witamina K / Filochinon | 1.9 µg |
Minerały
Wapń, Ca | 1253 mg |
Żelazo, Fe | 0.87 mg |
Magnez, Mg | 51 mg |
Fosfor, P | 735 mg |
Potas, K | 0 mg |
Sód, Na | 1696 mg |
Cynk, Zn | 3.19 mg |
Miedź, Cu | 0.037 mg |
Selen, Se | 23.9 µg |
Tłuszcze
K. tłuszczowe, nasycone – 17.37 g
Kwasy nasycone | |
Kwas masłowy C4:0 | 1.375 g |
Kwas kapronowy C6:0 | 0.515 g |
Kwas kaprylowy C8:0 | 0.275 g |
Kwas kaprynowy C10:0 | 0.686 g |
Kwas laurynowy C12:0 | 0.92 g |
Kwas mirystynowy C14:0 | 3.079 g |
Kwas palmitynowy C16:0 | 7.378 g |
Kwas stearynowy C18:0 | 2.432 g |
Kwas arachidowy C20:0 | 0.045 g |
Kwas behenowy C22:0 | 0.014 g |
K. tłuszczowe, jednonienasycone wszystkie – 8.734 g
Kwasy omega-9 | |
Kwas oleinowy C18:1 | 7.05 g |
Kwas eikozenowy C20:1 | 0.177 g |
Kwas erukowy C22:1 | 0 g |
K. tłuszczowe, wielonienasycone – 0.661 g
Kwasy omega-6 | |
Kwas linolowy C18:2 (LA) | 0.29 g |
kwas arachidonowy C20:4 (AA, ARA) | 0 g |
Kwasy omega-3 | |
Kwas α-linolenowy C18:3 (ALA) | 0.345 g |
kwas tearydynowy 18: 4 | 0 g |
Kwas eikozapentaenowy C20:5 (EPA) | 0 g |
Kwas klupanodonowy C22:5 (DPA) | 0 g |
kwas dokozaheksaenowy C22:6 (DHA) | 0 g |
Polifenole
Teobromina | 0 µg |
Luteina | 0 µg |
Karoten, beta | 73 µg |
Karoten, alfa | 0 µg |
Likopen | 0 µg |
Luteina zeaksantyna | 0 µg |
Kryptoksantyna, beta | 0 µg |
Błonnik i inne
Włókno rozpuszczalne | 0 g |
Włókno nierozpuszczalne | 0 g |
Alkohole cukrowe | 0 g |
Inulina | 0 g |
3-galusan epigalokatechiny | 0 mg |
Cholesterol | 72 mg |
Fitosterole | 31 mg |
Podobne produkty
1. Ser, mozzarella, niski poziom sodu 2. Papryka, serrano, surowa 3. Ser, amerykański cheddar, imitacja 4. Ser, Fontina 5. Sery Monterey 6. Ser, mozzarella, pełne mleko 7. Ser, mozzarella, pełne mleko, niska wilgotność 8. Ser, parmezan, twardy 9. Ser, Port de Salut 10. Ser, Provolone 11. Ser, ricotta, pełne mleko 12. Ser, tilsit 13. Ser meksykański, queso cotija 14. Ser, cheddar, 15. Ser, mozzarella,półtłuste 16. Ser, gjetost 17. Ser, Gouda 18. Ser, gruyere 19. Ser, Limburger 20. Ser, mozzarella,półtłusty 21. Ser, Muenster 22. Ser, Neufchatel 23. Ser, parmezan, tarty 24. Ser, ricotta, półtłuste mleko 25. Ser, Romano 26. Ser, Roquefort 27. Ser Szwajcarski 28. Kurczak, serce, wszystkie klasy, surowe 29. Ser niebieski 30. Ser BrieJadłospis
Kursy wideo
Oferta specjalna
Zdrowe odchudzanie nie było nigdy tak proste. Praktyczne kursy wideo, e-booki i jadłospisy
W 3 dni nauczę cię więcej na temat odżywiania i zdrowia niż przeciętna osoba uczy się w miesiąc we własnym zakresie. Zastanawiasz się dlaczego jestem tego taki pewien?