Użytkowników online: 30
Ser kozi, typ twardy

452 kalorii w 100g
Białko | 30.52 g |
Tłuszcz | 35.59 g |
Węglowodany | 2.17 g |
Błonnik | 0 g |
Woda | 29.01 ml |
Witaminy
Witamina A / Retinol | 486 µg |
Witamina B1 / Tiamina | 0.14 mg |
Witamina B2 / Ryboflawina | 1.19 mg |
Witamina B3 / Witamina PP | 2.4 mg |
Witamina B4 / Cholina | 15.4 mg |
Witamina B5 / Kwas pantotenowy | 1 mg |
Witamina B6 / Pirydoksyna | 0.08 mg |
Witamina B7 / Biotyna | 0 mg |
Witamina B8 / Inozytol | 0 mg |
Witamina B9 / Kwas foliowy | 4 µg |
Witamina B12 / Kobalamina | 0 µg |
Witamina C / Kwas askorbinowy | 0 mg |
Witamina D (D2 + D3) | 0.7 µg |
Witamina E / Alfa-tokoferol | 0.31 µg |
Witamina K / Filochinon | 3 µg |
Minerały
Wapń, Ca | 895 mg |
Żelazo, Fe | 1.88 mg |
Magnez, Mg | 54 mg |
Fosfor, P | 729 mg |
Potas, K | 0 mg |
Sód, Na | 423 mg |
Cynk, Zn | 1.59 mg |
Miedź, Cu | 0.627 mg |
Selen, Se | 5.5 µg |
Tłuszcze
K. tłuszczowe, nasycone – 24.609 g
Kwasy nasycone | |
Kwas masłowy C4:0 | 1.784 g |
Kwas kapronowy C6:0 | 0.782 g |
Kwas kaprylowy C8:0 | 0.961 g |
Kwas kaprynowy C10:0 | 3.432 g |
Kwas laurynowy C12:0 | 1.572 g |
Kwas mirystynowy C14:0 | 3.609 g |
Kwas palmitynowy C16:0 | 9.312 g |
Kwas stearynowy C18:0 | 3.158 g |
Kwas arachidowy C20:0 | 0.013 g |
Kwas behenowy C22:0 | 0.008 g |
K. tłuszczowe, jednonienasycone wszystkie – 8.117 g
Kwasy omega-9 | |
Kwas oleinowy C18:1 | 7.272 g |
Kwas eikozenowy C20:1 | 0 g |
Kwas erukowy C22:1 | 0 g |
K. tłuszczowe, wielonienasycone – 0.845 g
Kwasy omega-6 | |
Kwas linolowy C18:2 (LA) | 0.845 g |
kwas arachidonowy C20:4 (AA, ARA) | 0 g |
Kwasy omega-3 | |
Kwas α-linolenowy C18:3 (ALA) | 0 g |
kwas tearydynowy 18: 4 | 0 g |
Kwas eikozapentaenowy C20:5 (EPA) | 0 g |
Kwas klupanodonowy C22:5 (DPA) | 0 g |
kwas dokozaheksaenowy C22:6 (DHA) | 0 g |
Polifenole
Teobromina | 0 µg |
Luteina | 0 µg |
Karoten, beta | 91 µg |
Karoten, alfa | 0 µg |
Likopen | 0 µg |
Luteina zeaksantyna | 0 µg |
Kryptoksantyna, beta | 0 µg |
Błonnik i inne
Włókno rozpuszczalne | 0 g |
Włókno nierozpuszczalne | 0 g |
Alkohole cukrowe | 0 g |
Inulina | 0 g |
3-galusan epigalokatechiny | 0 mg |
Cholesterol | 105 mg |
Fitosterole | 10 mg |