Użytkowników online: 16
Ser kozi, typ twardy

452 kalorii w 100g
Białko | 30.52 g |
Tłuszcz | 35.59 g |
Węglowodany | 2.17 g |
Błonnik | 0 g |
Woda | 29.01 ml |
Witaminy
Witamina A / Retinol | 486 µg |
Witamina B1 / Tiamina | 0.14 mg |
Witamina B2 / Ryboflawina | 1.19 mg |
Witamina B3 / Witamina PP | 2.4 mg |
Witamina B4 / Cholina | 15.4 mg |
Witamina B5 / Kwas pantotenowy | 1 mg |
Witamina B6 / Pirydoksyna | 0.08 mg |
Witamina B7 / Biotyna | 0 mg |
Witamina B8 / Inozytol | 0 mg |
Witamina B9 / Kwas foliowy | 4 µg |
Witamina B12 / Kobalamina | 0 µg |
Witamina C / Kwas askorbinowy | 0 mg |
Witamina D (D2 + D3) | 0.7 µg |
Witamina E / Alfa-tokoferol | 0.31 µg |
Witamina K / Filochinon | 3 µg |
Minerały
Wapń, Ca | 895 mg |
Żelazo, Fe | 1.88 mg |
Magnez, Mg | 54 mg |
Fosfor, P | 729 mg |
Potas, K | 0 mg |
Sód, Na | 423 mg |
Cynk, Zn | 1.59 mg |
Miedź, Cu | 0.627 mg |
Selen, Se | 5.5 µg |
Tłuszcze
K. tłuszczowe, nasycone – 24.609 g
Kwasy nasycone | |
Kwas masłowy C4:0 | 1.784 g |
Kwas kapronowy C6:0 | 0.782 g |
Kwas kaprylowy C8:0 | 0.961 g |
Kwas kaprynowy C10:0 | 3.432 g |
Kwas laurynowy C12:0 | 1.572 g |
Kwas mirystynowy C14:0 | 3.609 g |
Kwas palmitynowy C16:0 | 9.312 g |
Kwas stearynowy C18:0 | 3.158 g |
Kwas arachidowy C20:0 | 0.013 g |
Kwas behenowy C22:0 | 0.008 g |
K. tłuszczowe, jednonienasycone wszystkie – 8.117 g
Kwasy omega-9 | |
Kwas oleinowy C18:1 | 7.272 g |
Kwas eikozenowy C20:1 | 0 g |
Kwas erukowy C22:1 | 0 g |
K. tłuszczowe, wielonienasycone – 0.845 g
Kwasy omega-6 | |
Kwas linolowy C18:2 (LA) | 0.845 g |
kwas arachidonowy C20:4 (AA, ARA) | 0 g |
Kwasy omega-3 | |
Kwas α-linolenowy C18:3 (ALA) | 0 g |
kwas tearydynowy 18: 4 | 0 g |
Kwas eikozapentaenowy C20:5 (EPA) | 0 g |
Kwas klupanodonowy C22:5 (DPA) | 0 g |
kwas dokozaheksaenowy C22:6 (DHA) | 0 g |
Polifenole
Teobromina | 0 µg |
Luteina | 0 µg |
Karoten, beta | 91 µg |
Karoten, alfa | 0 µg |
Likopen | 0 µg |
Luteina zeaksantyna | 0 µg |
Kryptoksantyna, beta | 0 µg |
Błonnik i inne
Włókno rozpuszczalne | 0 g |
Włókno nierozpuszczalne | 0 g |
Alkohole cukrowe | 0 g |
Inulina | 0 g |
3-galusan epigalokatechiny | 0 mg |
Cholesterol | 105 mg |
Fitosterole | 10 mg |
Podobne produkty
1. Ser, mozzarella, niski poziom sodu2. Papryka, serrano, surowa
3. Ser, amerykański cheddar, imitacja
4. Ser, Fontina
5. Sery Monterey
6. Ser, mozzarella, pełne mleko
7. Ser, mozzarella, pełne mleko, niska wilgotność
8. Ser, parmezan, twardy
9. Ser, Port de Salut
10. Ser, Provolone
11. Ser, ricotta, pełne mleko
12. Ser, tilsit
13. Ser meksykański, queso cotija
14. Ser, cheddar,
15. Ser, mozzarella,półtłuste
16. Ser, gjetost
17. Ser, Gouda
18. Ser, gruyere
19. Ser, Limburger
20. Ser, mozzarella,półtłusty
21. Ser, Muenster
22. Ser, Neufchatel
23. Ser, parmezan, tarty
24. Ser, ricotta, półtłuste mleko
25. Ser, Romano
26. Ser, Roquefort
27. Ser Szwajcarski
28. Kurczak, serce, wszystkie klasy, surowe
29. Ser niebieski
30. Ser Brie