Jajko, przepiórka, całe, świeże, surowe


158 kalorii w 100g

Białko 13.05 g
Tłuszcz 11.09 g
Węglowodany 0.41 g
Błonnik 0 g
Woda 74.35 ml

Witaminy

Witamina A / Retinol156 µg
Witamina B1 / Tiamina 0.13 mg
Witamina B2 / Ryboflawina0.79 mg
Witamina B3 / Witamina PP0.15 mg
Witamina B4 / Cholina 263.4 mg
Witamina B5 / Kwas pantotenowy1 mg
Witamina B6 / Pirydoksyna 0.15 mg
Witamina B7 / Biotyna 0 mg
Witamina B8 / Inozytol 0 mg
Witamina B9 / Kwas foliowy 66 µg
Witamina B12 / Kobalamina 0 µg
Witamina C / Kwas askorbinowy 0 mg
Witamina D (D2 + D3) 1.4 µg
Witamina E / Alfa-tokoferol 1.08 µg
Witamina K / Filochinon 0.3 µg

Minerały

Wapń, Ca64 mg
Żelazo, Fe 3.65 mg
Magnez, Mg 13 mg
Fosfor, P226 mg
Potas, K0 mg
Sód, Na141 mg
Cynk, Zn 1.47 mg
Miedź, Cu 0.062 mg
Selen, Se 32 µg

Tłuszcze

K. tłuszczowe, nasycone3.557 g

Kwasy nasycone
Kwas masłowy C4:00 g
Kwas kapronowy C6:00 g
Kwas kaprylowy C8:00 g
Kwas kaprynowy C10:00 g
Kwas laurynowy C12:00 g
Kwas mirystynowy C14:00.053 g
Kwas palmitynowy C16:02.666 g
Kwas stearynowy C18:00.838 g
Kwas arachidowy C20:00.013 g
Kwas behenowy C22:0 0.008 g

K. tłuszczowe, jednonienasycone wszystkie – 4.324 g

Kwasy omega-9
Kwas oleinowy C18:13.851 g
Kwas eikozenowy C20:10 g
Kwas erukowy C22:1 0 g

K. tłuszczowe, wielonienasycone1.324 g

Kwasy omega-6
Kwas linolowy C18:2 (LA) 0.94 g
kwas arachidonowy C20:4 (AA, ARA) 0.122 g
Kwasy omega-3
Kwas α-linolenowy C18:3 (ALA) 0.044 g
kwas tearydynowy 18: 4 0 g
Kwas eikozapentaenowy C20:5 (EPA) 0 g
Kwas klupanodonowy C22:5 (DPA) 0 g
kwas dokozaheksaenowy C22:6 (DHA) 0 g

Polifenole

Teobromina 0 µg
Luteina 0 µg
Karoten, beta 11 µg
Karoten, alfa 0 µg
Likopen0 µg
Luteina zeaksantyna 369 µg
Kryptoksantyna, beta 10 µg

Błonnik i inne

Włókno rozpuszczalne0 g
Włókno nierozpuszczalne0 g
Alkohole cukrowe 0 g
Inulina 0 g
3-galusan epigalokatechiny 0 mg
Cholesterol 844 mg
Fitosterole 10 mg

Podobne produkty

1. Jajko, całe, surowe, świeże
2. Jajko, białe, surowe, świeże
3. Jajko, żółtko, surowe, świeże
4. Jajko, całe, gotowane, jajecznica
5. Jajko, kaczka, całe, świeże, surowe
6. Jajko, gęś, całe, świeże, surowe
7. Jajko, przepiórka, całe, świeże, surowe
8. Jajko, całe, gotowane, na twardo

Zdrowe odchudzanie nie było nigdy tak proste. Praktyczne kursy wideo, e-booki i jadłospisy

W 3 dni nauczę cię więcej na temat odżywiania i zdrowia niż przeciętna osoba uczy się w miesiąc we własnym zakresie. Zastanawiasz się dlaczego jestem tego taki pewien?