Jajko, całe, gotowane, jajecznica


149 kalorii w 100g

Białko 9.99 g
Tłuszcz 10.98 g
Węglowodany 1.61 g
Błonnik 0 g
Woda 76.4 ml

Witaminy

Witamina A / Retinol161 µg
Witamina B1 / Tiamina 0.04 mg
Witamina B2 / Ryboflawina0.376 mg
Witamina B3 / Witamina PP0.076 mg
Witamina B4 / Cholina 221 mg
Witamina B5 / Kwas pantotenowy1 mg
Witamina B6 / Pirydoksyna 0.134 mg
Witamina B7 / Biotyna 0 mg
Witamina B8 / Inozytol 0 mg
Witamina B9 / Kwas foliowy 36 µg
Witamina B12 / Kobalamina 0 µg
Witamina C / Kwas askorbinowy 0 mg
Witamina D (D2 + D3) 1.8 µg
Witamina E / Alfa-tokoferol 1.15 µg
Witamina K / Filochinon 4 µg

Minerały

Wapń, Ca66 mg
Żelazo, Fe 1.31 mg
Magnez, Mg 11 mg
Fosfor, P165 mg
Potas, K0 mg
Sód, Na145 mg
Cynk, Zn 1.04 mg
Miedź, Cu 0.059 mg
Selen, Se 23.5 µg

Tłuszcze

K. tłuszczowe, nasycone3.331 g

Kwasy nasycone
Kwas masłowy C4:00.019 g
Kwas kapronowy C6:00.016 g
Kwas kaprylowy C8:00.019 g
Kwas kaprynowy C10:00.021 g
Kwas laurynowy C12:00.017 g
Kwas mirystynowy C14:00.092 g
Kwas palmitynowy C16:02.17 g
Kwas stearynowy C18:00.927 g
Kwas arachidowy C20:00.013 g
Kwas behenowy C22:0 0.008 g

K. tłuszczowe, jednonienasycone wszystkie – 4.441 g

Kwasy omega-9
Kwas oleinowy C18:14.25 g
Kwas eikozenowy C20:10.025 g
Kwas erukowy C22:1 0 g

K. tłuszczowe, wielonienasycone2.429 g

Kwasy omega-6
Kwas linolowy C18:2 (LA) 2.067 g
kwas arachidonowy C20:4 (AA, ARA) 0.139 g
Kwasy omega-3
Kwas α-linolenowy C18:3 (ALA) 0.134 g
kwas tearydynowy 18: 4 0 g
Kwas eikozapentaenowy C20:5 (EPA) 0 g
Kwas klupanodonowy C22:5 (DPA) 0.005 g
kwas dokozaheksaenowy C22:6 (DHA) 0.043 g

Polifenole

Teobromina 0 µg
Luteina 0 µg
Karoten, beta 26 µg
Karoten, alfa 0 µg
Likopen0 µg
Luteina zeaksantyna 372 µg
Kryptoksantyna, beta 7 µg

Błonnik i inne

Włókno rozpuszczalne0 g
Włókno nierozpuszczalne0 g
Alkohole cukrowe 0 g
Inulina 0 g
3-galusan epigalokatechiny 0 mg
Cholesterol 277 mg
Fitosterole 10 mg

Podobne produkty

1. Jajko, całe, surowe, świeże
2. Jajko, białe, surowe, świeże
3. Jajko, żółtko, surowe, świeże
4. Jajko, całe, gotowane, jajecznica
5. Jajko, kaczka, całe, świeże, surowe
6. Jajko, gęś, całe, świeże, surowe
7. Jajko, przepiórka, całe, świeże, surowe
8. Jajko, całe, gotowane, na twardo

Zdrowe odchudzanie nie było nigdy tak proste. Praktyczne kursy wideo, e-booki i jadłospisy

W 3 dni nauczę cię więcej na temat odżywiania i zdrowia niż przeciętna osoba uczy się w miesiąc we własnym zakresie. Zastanawiasz się dlaczego jestem tego taki pewien?