Jajko, żółtko, surowe, świeże


322 kalorii w 100g

Białko 15.86 g
Tłuszcz 26.54 g
Węglowodany 3.59 g
Błonnik 0 g
Woda 52.31 ml

Witaminy

Witamina A / Retinol381 µg
Witamina B1 / Tiamina 0.176 mg
Witamina B2 / Ryboflawina0.528 mg
Witamina B3 / Witamina PP0.024 mg
Witamina B4 / Cholina 820.2 mg
Witamina B5 / Kwas pantotenowy1 mg
Witamina B6 / Pirydoksyna 0.35 mg
Witamina B7 / Biotyna 0 mg
Witamina B8 / Inozytol 0 mg
Witamina B9 / Kwas foliowy 146 µg
Witamina B12 / Kobalamina 0 µg
Witamina C / Kwas askorbinowy 0 mg
Witamina D (D2 + D3) 5.4 µg
Witamina E / Alfa-tokoferol 2.58 µg
Witamina K / Filochinon 0.7 µg

Minerały

Wapń, Ca129 mg
Żelazo, Fe 2.73 mg
Magnez, Mg 5 mg
Fosfor, P390 mg
Potas, K0 mg
Sód, Na48 mg
Cynk, Zn 2.3 mg
Miedź, Cu 0.077 mg
Selen, Se 56 µg

Tłuszcze

K. tłuszczowe, nasycone9.551 g

Kwasy nasycone
Kwas masłowy C4:00 g
Kwas kapronowy C6:00 g
Kwas kaprylowy C8:00.009 g
Kwas kaprynowy C10:00.009 g
Kwas laurynowy C12:00.009 g
Kwas mirystynowy C14:00.104 g
Kwas palmitynowy C16:06.86 g
Kwas stearynowy C18:02.417 g
Kwas arachidowy C20:00.032 g
Kwas behenowy C22:0 0.038 g

K. tłuszczowe, jednonienasycone wszystkie – 11.738 g

Kwasy omega-9
Kwas oleinowy C18:110.701 g
Kwas eikozenowy C20:10.086 g
Kwas erukowy C22:1 0.009 g

K. tłuszczowe, wielonienasycone4.204 g

Kwasy omega-6
Kwas linolowy C18:2 (LA) 3.538 g
kwas arachidonowy C20:4 (AA, ARA) 0.438 g
Kwasy omega-3
Kwas α-linolenowy C18:3 (ALA) 0.103 g
kwas tearydynowy 18: 4 0 g
Kwas eikozapentaenowy C20:5 (EPA) 0.011 g
Kwas klupanodonowy C22:5 (DPA) 0 g
kwas dokozaheksaenowy C22:6 (DHA) 0.114 g

Polifenole

Teobromina 0 µg
Luteina 0 µg
Karoten, beta 88 µg
Karoten, alfa 38 µg
Likopen0 µg
Luteina zeaksantyna 1094 µg
Kryptoksantyna, beta 33 µg

Błonnik i inne

Włókno rozpuszczalne0 g
Włókno nierozpuszczalne0 g
Alkohole cukrowe 0 g
Inulina 0 g
3-galusan epigalokatechiny 0 mg
Cholesterol 1085 mg
Fitosterole 12 mg

Podobne produkty

1. Jajko, całe, surowe, świeże
2. Jajko, białe, surowe, świeże
3. Jajko, żółtko, surowe, świeże
4. Jajko, całe, gotowane, jajecznica
5. Jajko, kaczka, całe, świeże, surowe
6. Jajko, gęś, całe, świeże, surowe
7. Jajko, przepiórka, całe, świeże, surowe
8. Jajko, całe, gotowane, na twardo

Zdrowe odchudzanie nie było nigdy tak proste. Praktyczne kursy wideo, e-booki i jadłospisy

W 3 dni nauczę cię więcej na temat odżywiania i zdrowia niż przeciętna osoba uczy się w miesiąc we własnym zakresie. Zastanawiasz się dlaczego jestem tego taki pewien?