Ser Brie


334 kalorii w 100g

Białko 20.75 g
Tłuszcz 27.68 g
Węglowodany 0.45 g
Błonnik 0 g
Woda 48.42 ml

Witaminy

Witamina A / Retinol174 µg
Witamina B1 / Tiamina 0.07 mg
Witamina B2 / Ryboflawina0.52 mg
Witamina B3 / Witamina PP0.38 mg
Witamina B4 / Cholina 15.4 mg
Witamina B5 / Kwas pantotenowy1 mg
Witamina B6 / Pirydoksyna 0.235 mg
Witamina B7 / Biotyna 0 mg
Witamina B8 / Inozytol 0 mg
Witamina B9 / Kwas foliowy 65 µg
Witamina B12 / Kobalamina 0 µg
Witamina C / Kwas askorbinowy 0 mg
Witamina D (D2 + D3) 0.5 µg
Witamina E / Alfa-tokoferol 0.24 µg
Witamina K / Filochinon 2.3 µg

Minerały

Wapń, Ca184 mg
Żelazo, Fe 0.5 mg
Magnez, Mg 20 mg
Fosfor, P188 mg
Potas, K0 mg
Sód, Na629 mg
Cynk, Zn 2.38 mg
Miedź, Cu 0.019 mg
Selen, Se 14.5 µg

Tłuszcze

K. tłuszczowe, nasycone17.41 g

Kwasy nasycone
Kwas masłowy C4:00.564 g
Kwas kapronowy C6:00.323 g
Kwas kaprylowy C8:00.297 g
Kwas kaprynowy C10:00.673 g
Kwas laurynowy C12:00.504 g
Kwas mirystynowy C14:03.065 g
Kwas palmitynowy C16:08.246 g
Kwas stearynowy C18:02.88 g
Kwas arachidowy C20:00.021 g
Kwas behenowy C22:0 0.015 g

K. tłuszczowe, jednonienasycone wszystkie – 8.013 g

Kwasy omega-9
Kwas oleinowy C18:16.563 g
Kwas eikozenowy C20:10 g
Kwas erukowy C22:1 0 g

K. tłuszczowe, wielonienasycone0.826 g

Kwasy omega-6
Kwas linolowy C18:2 (LA) 0.513 g
kwas arachidonowy C20:4 (AA, ARA) 0 g
Kwasy omega-3
Kwas α-linolenowy C18:3 (ALA) 0.313 g
kwas tearydynowy 18: 4 0 g
Kwas eikozapentaenowy C20:5 (EPA) 0 g
Kwas klupanodonowy C22:5 (DPA) 0 g
kwas dokozaheksaenowy C22:6 (DHA) 0 g

Polifenole

Teobromina 0 µg
Luteina 0 µg
Karoten, beta 9 µg
Karoten, alfa 0 µg
Likopen0 µg
Luteina zeaksantyna 0 µg
Kryptoksantyna, beta 0 µg

Błonnik i inne

Włókno rozpuszczalne0 g
Włókno nierozpuszczalne0 g
Alkohole cukrowe 0 g
Inulina 0 g
3-galusan epigalokatechiny 0 mg
Cholesterol 100 mg
Fitosterole 12 mg

Podobne produkty

1. Ser, mozzarella, niski poziom sodu
2. Papryka, serrano, surowa
3. Ser, amerykański cheddar, imitacja
4. Ser, Fontina
5. Sery Monterey
6. Ser, mozzarella, pełne mleko
7. Ser, mozzarella, pełne mleko, niska wilgotność
8. Ser, parmezan, twardy
9. Ser, Port de Salut
10. Ser, Provolone
11. Ser, ricotta, pełne mleko
12. Ser, tilsit
13. Ser meksykański, queso cotija
14. Ser, cheddar,
15. Ser, mozzarella,półtłuste
16. Ser, gjetost
17. Ser, Gouda
18. Ser, gruyere
19. Ser, Limburger
20. Ser, mozzarella,półtłusty
21. Ser, Muenster
22. Ser, Neufchatel
23. Ser, parmezan, tarty
24. Ser, ricotta, półtłuste mleko
25. Ser, Romano
26. Ser, Roquefort
27. Ser Szwajcarski
28. Kurczak, serce, wszystkie klasy, surowe
29. Ser niebieski
30. Ser Brie

Zdrowe odchudzanie nie było nigdy tak proste. Praktyczne kursy wideo, e-booki i jadłospisy

W 3 dni nauczę cię więcej na temat odżywiania i zdrowia niż przeciętna osoba uczy się w miesiąc we własnym zakresie. Zastanawiasz się dlaczego jestem tego taki pewien?