Jabłka, surowe, bez skórki


48 kalorii w 100g

Białko 0.27 g
Tłuszcz 0.13 g
Węglowodany 12.76 g
Błonnik 1.3 g
Woda 86.67 ml

Witaminy

Witamina A / Retinol2 µg
Witamina B1 / Tiamina 0.019 mg
Witamina B2 / Ryboflawina0.028 mg
Witamina B3 / Witamina PP0.091 mg
Witamina B4 / Cholina 3.4 mg
Witamina B5 / Kwas pantotenowy9 mg
Witamina B6 / Pirydoksyna 0.037 mg
Witamina B7 / Biotyna 0 mg
Witamina B8 / Inozytol 0 mg
Witamina B9 / Kwas foliowy 0 µg
Witamina B12 / Kobalamina 0 µg
Witamina C / Kwas askorbinowy 4 mg
Witamina D (D2 + D3) 17.5 µg
Witamina E / Alfa-tokoferol 0.05 µg
Witamina K / Filochinon 0.6 µg

Minerały

Wapń, Ca5 mg
Żelazo, Fe 0.07 mg
Magnez, Mg 4 mg
Fosfor, P11 mg
Potas, K0 mg
Sód, Na0 mg
Cynk, Zn 0.05 mg
Miedź, Cu 0.031 mg
Selen, Se 0 µg

Tłuszcze

K. tłuszczowe, nasycone0.021 g

Kwasy nasycone
Kwas masłowy C4:00 g
Kwas kapronowy C6:00 g
Kwas kaprylowy C8:00 g
Kwas kaprynowy C10:00 g
Kwas laurynowy C12:00 g
Kwas mirystynowy C14:00 g
Kwas palmitynowy C16:00.017 g
Kwas stearynowy C18:00.002 g
Kwas arachidowy C20:00.145 g
Kwas behenowy C22:0 0.146 g

K. tłuszczowe, jednonienasycone wszystkie – 0.005 g

Kwasy omega-9
Kwas oleinowy C18:10.005 g
Kwas eikozenowy C20:10 g
Kwas erukowy C22:1 0 g

K. tłuszczowe, wielonienasycone0.037 g

Kwasy omega-6
Kwas linolowy C18:2 (LA) 0.031 g
kwas arachidonowy C20:4 (AA, ARA) 0 g
Kwasy omega-3
Kwas α-linolenowy C18:3 (ALA) 0.007 g
kwas tearydynowy 18: 4 0 g
Kwas eikozapentaenowy C20:5 (EPA) 0 g
Kwas klupanodonowy C22:5 (DPA) 0 g
kwas dokozaheksaenowy C22:6 (DHA) 0 g

Polifenole

Teobromina 0 µg
Luteina 0 µg
Karoten, beta 17 µg
Karoten, alfa 0 µg
Likopen0 µg
Luteina zeaksantyna 18 µg
Kryptoksantyna, beta 13 µg

Błonnik i inne

Włókno rozpuszczalne0 g
Włókno nierozpuszczalne0 g
Alkohole cukrowe 0 g
Inulina 0 g
3-galusan epigalokatechiny 0 mg
Cholesterol 0 mg
Fitosterole 357 mg

Podobne produkty

1. Jabłka, surowe, złote, ze skórką
2. Jabłka, surowe, bez skórki

Zdrowe odchudzanie nie było nigdy tak proste. Praktyczne kursy wideo, e-booki i jadłospisy

W 3 dni nauczę cię więcej na temat odżywiania i zdrowia niż przeciętna osoba uczy się w miesiąc we własnym zakresie. Zastanawiasz się dlaczego jestem tego taki pewien?