Ser Szwajcarski


393 kalorii w 100g

Białko 26.96 g
Tłuszcz 30.99 g
Węglowodany 1.44 g
Błonnik 0 g
Woda 37.63 ml

Witaminy

Witamina A / Retinol288 µg
Witamina B1 / Tiamina0.011 mg
Witamina B2 / Ryboflawina0.302 mg
Witamina B3 / Witamina PP0.064 mg
Witamina B4 / Cholina 13.8 mg
Witamina B5 / Kwas pantotenowy1 mg
Witamina B6 / Pirydoksyna 0.071 mg
Witamina B7 / Biotyna 0 mg
Witamina B8 / Inozytol 0 mg
Witamina B9 / Kwas foliowy 10 µg
Witamina B12 / Kobalamina 0 µg
Witamina C / Kwas askorbinowy 0 mg
Witamina D (D2 + D3) 0 µg
Witamina E / Alfa-tokoferol 0.6 µg
Witamina K / Filochinon 1.4 µg

Minerały

Wapń, Ca890 mg
Żelazo, Fe0.13 mg
Magnez, Mg33 mg
Fosfor, P574 mg
Potas, K0 mg
Sód, Na187 mg
Cynk, Zn 4.37 mg
Miedź, Cu 0.047 mg
Selen, Se 30 µg

Tłuszcze

K. tłuszczowe, nasycone18.227 g

Kwasy nasycone
Kwas masłowy C4:00.681 g
Kwas kapronowy C6:00.542 g
Kwas kaprylowy C8:00.327 g
Kwas kaprynowy C10:00.768 g
Kwas laurynowy C12:00.875 g
Kwas mirystynowy C14:02.919 g
Kwas palmitynowy C16:08.358 g
Kwas stearynowy C18:03.196 g
Kwas arachidowy C20:00.044 g
Kwas behenowy C22:0 0.014 g

K. tłuszczowe, jednonienasycone wszystkie – 8.046 g

Kwasy omega-9
Kwas oleinowy C18:17.06 g
Kwas eikozenowy C20:10.06 g
Kwas erukowy C22:10.002 g

K. tłuszczowe, wielonienasycone1.341 g

Kwasy omega-6
Kwas linolowy C18:2 (LA) 1.086 g
kwas arachidonowy C20:4 (AA, ARA) 0.046 g
Kwasy omega-3
Kwas α-linolenowy C18:3 (ALA) 0.129 g
kwas tearydynowy 18: 4 0.001 g
Kwas eikozapentaenowy C20:5 (EPA) 0.009 g
Kwas klupanodonowy C22:5 (DPA) 0.018 g
kwas dokozaheksaenowy C22:6 (DHA) 0 g

Polifenole

Teobromina0 µg
Luteina 0 µg
Karoten, beta61 µg
Karoten, alfa1 µg
Likopen1 µg
Luteina zeaksantyna8 µg
Kryptoksantyna, beta2 µg

Błonnik i inne

Włókno rozpuszczalne0 g
Włókno nierozpuszczalne0 g
Alkohole cukrowe0 g
Inulina 0 g
3-galusan epigalokatechiny 0 mg
Cholesterol 93 mg
Fitosterole 266 mg

Podobne produkty

1. Ser, mozzarella, niski poziom sodu
2. Papryka, serrano, surowa
3. Ser, amerykański cheddar, imitacja
4. Ser, Fontina
5. Sery Monterey
6. Ser, mozzarella, pełne mleko
7. Ser, mozzarella, pełne mleko, niska wilgotność
8. Ser, parmezan, twardy
9. Ser, Port de Salut
10. Ser, Provolone
11. Ser, ricotta, pełne mleko
12. Ser, tilsit
13. Ser meksykański, queso cotija
14. Ser, cheddar,
15. Ser, mozzarella,półtłuste
16. Ser, gjetost
17. Ser, Gouda
18. Ser, gruyere
19. Ser, Limburger
20. Ser, mozzarella,półtłusty
21. Ser, Muenster
22. Ser, Neufchatel
23. Ser, parmezan, tarty
24. Ser, ricotta, półtłuste mleko
25. Ser, Romano
26. Ser, Roquefort
27. Ser Szwajcarski
28. Kurczak, serce, wszystkie klasy, surowe
29. Ser niebieski
30. Ser Brie

Zdrowe odchudzanie nie było nigdy tak proste. Praktyczne kursy wideo, e-booki i jadłospisy

W 3 dni nauczę cię więcej na temat odżywiania i zdrowia niż przeciętna osoba uczy się w miesiąc we własnym zakresie. Zastanawiasz się dlaczego jestem tego taki pewien?