Komosa ryżowa, niegotowane


368 kalorii w 100g

Białko 14.12 g
Tłuszcz 6.07 g
Węglowodany 64.16 g
Błonnik 7 g
Woda 13.28 ml

Witaminy

Witamina A / Retinol1 µg
Witamina B1 / Tiamina 0.36 mg
Witamina B2 / Ryboflawina0.318 mg
Witamina B3 / Witamina PP1.52 mg
Witamina B4 / Cholina 70.2 mg
Witamina B5 / Kwas pantotenowy20 mg
Witamina B6 / Pirydoksyna 0.487 mg
Witamina B7 / Biotyna 0 mg
Witamina B8 / Inozytol 0 mg
Witamina B9 / Kwas foliowy 184 µg
Witamina B12 / Kobalamina 0 µg
Witamina C / Kwas askorbinowy 0 mg
Witamina D (D2 + D3) 0 µg
Witamina E / Alfa-tokoferol 2.44 µg
Witamina K / Filochinon 0 µg

Minerały

Wapń, Ca47 mg
Żelazo, Fe 4.57 mg
Magnez, Mg 197 mg
Fosfor, P457 mg
Potas, K0 mg
Sód, Na5 mg
Cynk, Zn 3.1 mg
Miedź, Cu 0.59 mg
Selen, Se 8.5 µg

Tłuszcze

K. tłuszczowe, nasycone0.706 g

Kwasy nasycone
Kwas masłowy C4:00 g
Kwas kapronowy C6:00 g
Kwas kaprylowy C8:00 g
Kwas kaprynowy C10:00 g
Kwas laurynowy C12:00 g
Kwas mirystynowy C14:00 g
Kwas palmitynowy C16:00.6 g
Kwas stearynowy C18:00.037 g
Kwas arachidowy C20:00.03 g
Kwas behenowy C22:0 0.03 g

K. tłuszczowe, jednonienasycone wszystkie – 1.613 g

Kwasy omega-9
Kwas oleinowy C18:11.42 g
Kwas eikozenowy C20:10.093 g
Kwas erukowy C22:1 0.083 g

K. tłuszczowe, wielonienasycone3.292 g

Kwasy omega-6
Kwas linolowy C18:2 (LA) 2.977 g
kwas arachidonowy C20:4 (AA, ARA) 0.009 g
Kwasy omega-3
Kwas α-linolenowy C18:3 (ALA) 0.26 g
kwas tearydynowy 18: 4 0 g
Kwas eikozapentaenowy C20:5 (EPA) 0 g
Kwas klupanodonowy C22:5 (DPA) 0 g
kwas dokozaheksaenowy C22:6 (DHA) 0.047 g

Polifenole

Teobromina 0 µg
Luteina 0 µg
Karoten, beta 8 µg
Karoten, alfa 0 µg
Likopen0 µg
Luteina zeaksantyna 163 µg
Kryptoksantyna, beta 1 µg

Błonnik i inne

Włókno rozpuszczalne0 g
Włókno nierozpuszczalne0 g
Alkohole cukrowe 0 g
Inulina 0 g
3-galusan epigalokatechiny 0 mg
Cholesterol 0 mg
Fitosterole 130 mg

Podobne produkty

1. Komosa ryżowa, niegotowane
2. Komosa ryżowa, gotowana

Zdrowe odchudzanie nie było nigdy tak proste. Praktyczne kursy wideo, e-booki i jadłospisy

W 3 dni nauczę cię więcej na temat odżywiania i zdrowia niż przeciętna osoba uczy się w miesiąc we własnym zakresie. Zastanawiasz się dlaczego jestem tego taki pewien?