Jabłka, surowe, złote, ze skórką


57 kalorii w 100g

Białko 0.28 g
Tłuszcz 0.15 g
Węglowodany 13.6 g
Błonnik 2.4 g
Woda 85.81 ml

Witaminy

Witamina A / Retinol3 µg
Witamina B1 / Tiamina 0.018 mg
Witamina B2 / Ryboflawina0.026 mg
Witamina B3 / Witamina PP0.094 mg
Witamina B4 / Cholina 5.1 mg
Witamina B5 / Kwas pantotenowy9 mg
Witamina B6 / Pirydoksyna 0.051 mg
Witamina B7 / Biotyna 0 mg
Witamina B8 / Inozytol 0 mg
Witamina B9 / Kwas foliowy 3 µg
Witamina B12 / Kobalamina 0 µg
Witamina C / Kwas askorbinowy 48.8 mg
Witamina D (D2 + D3) 0 µg
Witamina E / Alfa-tokoferol 0.18 µg
Witamina K / Filochinon 1.8 µg

Minerały

Wapń, Ca6 mg
Żelazo, Fe 0.13 mg
Magnez, Mg 5 mg
Fosfor, P10 mg
Potas, K0 mg
Sód, Na2 mg
Cynk, Zn 0.04 mg
Miedź, Cu 0.03 mg
Selen, Se 0 µg

Tłuszcze

K. tłuszczowe, nasycone0.012 g

Kwasy nasycone
Kwas masłowy C4:00 g
Kwas kapronowy C6:00 g
Kwas kaprylowy C8:00 g
Kwas kaprynowy C10:00 g
Kwas laurynowy C12:00 g
Kwas mirystynowy C14:00 g
Kwas palmitynowy C16:00.01 g
Kwas stearynowy C18:00.002 g
Kwas arachidowy C20:00.003 g
Kwas behenowy C22:0 0 g

K. tłuszczowe, jednonienasycone wszystkie – 0.049 g

Kwasy omega-9
Kwas oleinowy C18:10.047 g
Kwas eikozenowy C20:10.001 g
Kwas erukowy C22:1 0 g

K. tłuszczowe, wielonienasycone0.055 g

Kwasy omega-6
Kwas linolowy C18:2 (LA) 0.054 g
kwas arachidonowy C20:4 (AA, ARA) 0 g
Kwasy omega-3
Kwas α-linolenowy C18:3 (ALA) 0.001 g
kwas tearydynowy 18: 4 0 g
Kwas eikozapentaenowy C20:5 (EPA) 0 g
Kwas klupanodonowy C22:5 (DPA) 0 g
kwas dokozaheksaenowy C22:6 (DHA) 0 g

Polifenole

Teobromina 0 µg
Luteina 0 µg
Karoten, beta 25 µg
Karoten, alfa 0 µg
Likopen0 µg
Luteina zeaksantyna 28 µg
Kryptoksantyna, beta 12 µg

Błonnik i inne

Włókno rozpuszczalne0 g
Włókno nierozpuszczalne0 g
Alkohole cukrowe 0 g
Inulina 0 g
3-galusan epigalokatechiny 0 mg
Cholesterol 0 mg
Fitosterole 0 mg

Podobne produkty

1. Jabłka, surowe, złote, ze skórką
2. Jabłka, surowe, bez skórki

Zdrowe odchudzanie nie było nigdy tak proste. Praktyczne kursy wideo, e-booki i jadłospisy

W 3 dni nauczę cię więcej na temat odżywiania i zdrowia niż przeciętna osoba uczy się w miesiąc we własnym zakresie. Zastanawiasz się dlaczego jestem tego taki pewien?