Dieta SIBO – czym jest i jak ją stosować? Coraz więcej mówi się o jelicie grubym, jako o organie bardzo…
Mięso – jeść czy nie jeść? Niejedzenie mięsa w obecnych czasach nie jest już żadną tymczasową modą ani kaprysem. Ludzie…
Krótkołańcuchowe kwasy tłuszczowe SCFA Kwasy tłuszczowe to jedna wielka grupa związków chemicznych, które różnią się między sobą długością. To właśnie…
Nietolerancja laktozy Ciężko w to uwierzyć, ale jeszcze kilka lat temu wszelkie alergie i nietolerancje pokarmowe były wręcz... modą! Tak!…
Liczenie kalorii – rób to z głową! Podstawą utrzymania prawidłowego bilansu energetycznego jest „wychodzenie na zero” z kaloriami spożywanymi i…
Kreatyna – kiedy suplementacja nią może Ci pomóc? Kreatyna jest suplementem kojarzonym z ćwiczeniami siłowymi – i to bardzo prawidłowe…
Wykonaj dietę eliminacyjną, aby wykryć alergie pokarmowe lub nadwrażliwość Myślisz, że możesz mieć alergię pokarmową , ale nie wiesz, co…
„Śmieciowe żarcie” a Twój metabolizm Za Twój metabolizm odpowiada wiele reakcji chemicznych, biologicznych i fizycznych, które zachodzą w obrębie układu…
Niedobory minerałów – co należy o nich wiedzieć? Wszyscy wiemy, że istnieją witaminy i minerały. Wszyscy wiemy też, że braki…
Fosfor – jak go rozsądnie dawkować w diecie? Fosfor jest makroskładnikiem, który jest niezbędny dla prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. Najczęściej…