Jedzenie ciężkostrawne, czyli jakie? Bardzo trudno jest jednoznacznie określić grupę produktów ciężkostrawnych, ponieważ strawność nie zależy tylko od jednej cechy…
Kofeina – czy pomoże Ci skutecznie schudnąć? Kofeina jest jedną z najpopularniejszych substancji psychoaktywnych na świecie, której sposób działania przetestował…
Jak naprawdę szybko stracić na wadze? Nie, nie będzie to poradnik typu „kupić wagę za 50 zł i sprzedać za…
Stany zapalne – zwalcz je suplementacją Zapalenie, czy inaczej stan zapalny, jest procesem – bardzo ważnym dla naszego organizmu, bo…
Rosół z kurczaka – wartości odżywcze Wiele polskich dań można uznać za tradycyjne, ale takim chyba najbardziej podstawowym jest rosół.…
Produkty lekkostrawne Produkty lekkostrawne to takie, z którymi nasz żołądek i jelita po prostu lepiej sobie radzą i nie poświęcają…
Syrop glukozowo-fruktozowy – dlaczego należy go unikać? Wśród całego mnóstwa substancji chemicznych stosowanych jako dodatki do żywności, znajduje się wiele…
Czy można naturalnie podkręcić działanie hormonu wzrostu? Wzrost to jedna z tych cech, która jest nam przypisana niejako genetycznie i…
Ksylitol – słodzik, z którym warto się zapoznać Słodziki znane są nam już od dawna, jako substancje słodzące, których celem…
Dieta ketogeniczna i jej wpływ na metabolizm Dieta ketogeniczna jest dość kontrowersyjnym sposobem odżywiania. Polega ona bowiem na silnej ingerencji…