Categories: Odżywianie

Pije tą miksturę i zmniejsz ryzyko raka

Użytkowników online: 104

Kobiety jedzące systematycznie zielone warzywa w formie szejków i sałatek,  które zawierają w swoim składzie bardzo aktywny bioflawanoid „Apigenine” mogą mieć zmniejszone ryzyko zachorowania na raka jajnika i piersi, wyniki badań potwierdzają tą tezę.

Co powoduje, że te warzywa są tak pozytywne dla naszego ciała ?

Apigenina, znaleziona w szpinaku, jarmużu, selerze, pietruszce, czerwonym winie oraz innych produktach spożywczych pochodzenia roślinnego może mieć szczególnie korzystny wpływ na zmniejszenie ryzyka wystąpienia nowotworu jajnika .

Kto to zbadał i opisał ?

dr Margaret A. Gates, Brigham Hospital z Harvard Medical School w Bostonie, Massachusetts oraz International Journal of Cancer opisują mechanizmy działania tego związku na nasze ciało.

Co mówią badania ?

Ekstrakt Apigeniny podawany przez 12 tygodni blisko 70 000 kobietą pokazały istotne zmniejszenie :

  • czynnika martwicy nowotworowej TNF-alfa (zmniejszenie ryzyka raka)
  • zmniejszenie interleukin prozapalnych Interleukina 1, Interleukina 6 (minimalizowanie stanów zapalnych odpowiedzialnych za wszystkie choroby cywilizacyjne )

Kliknij poniżej w Polub tę stronę, a będziesz na bieżąco informowany o nowych artykułach z mojego bloga. Jeżeli masz pytanie dotyczące artykułu : Wpisz wiadomość 


Jak wykonać takiego szejka ?

Do szejkera wrzucasz dwie garści, do wyboru :

  • szpinaku
  • jarmużu
  • sałaty rzymskiej

Słodzisz go bananem, dodajesz zdrowych kwasów tłuszczowych, które jeszcze zmniejszają stany zapalne np. łyżka oleju lnianego lub awokado, zalewasz 200ml wody blendujesz i gotowe.

W filmie masz pokazane jakie wariacje kulinarne możesz wykonać aby szejk był jeszcze smaczniejszy

Więcej produktów, które mają w swoim składzie bardzo mocne związki biologicznie aktywne zostały opisane w tym szkoleniu. w 45 min w bardzo prosty sposób wytłumaczone są mechanizmy jak działa nasze ciało i jak pożywienie wpływa na nasze poszczególne organy.

Co jeszcze siedzi w zielonych warzywach i na co mogą nam pomóc ?

W filmie poniżej opisane są również inne aktywne związki, które działają na różne obszary naszego ciała

Na moim instagramie możesz podejrzeć jak wygląda to wszytko w praktyce 🙂

Jeżeli chcesz abym stworzył dla ciebie dietę, która wyeliminuje te produkty  zobacz tutaj

 

ŹRÓDŁO: International Journal of Cancer, kwiecień 2009.

Badania : http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/ijc.24151/full

Damian Wiatrowski

Cześć jestem Damian, dzięki zdrowemu odżywianiu udało mi się pokonać wiele problemów zdrowotnych, między innymi problemy z jelitami, tarczycą i wątrobę. Kliknij w globusik a dowiesz się jak odzyskałem zdrowie.

Recent Posts

Kurczak nigdy nie był tak smaczny – 10 rewelacyjnych przepisów!

Kurczak to jedno z najczęściej wybieranych mięs w kuchni – jest uniwersalny, szybki w przygotowaniu…

21 godzin ago

10 dań z wołowiną, które MUSISZ spróbować!

Wołowina to jedno z najbardziej szlachetnych mięs, które zachwyca swoją soczystością i głębią smaku. W…

23 godziny ago

Każdy kocha naleśniki! Oto 10 przepisów, które musisz poznać

Naleśniki to klasyk, który można przygotować na setki sposobów – od puszystych po cieniutkie, od…

1 dzień ago

9 rzeczy, które zmienią się w TWOIM ciele, jeśli zaczniesz spać przed 22:00!

W dzisiejszym zabieganym świecie coraz częściej zaniedbujemy zdrowy sen. Nocne przesiadywanie przed ekranem, praca do…

2 dni ago

10 przepisów na zupy, które skradły serca milionów!

Zupa to nie tylko rozgrzewający klasyk na chłodne dni, ale także świetny sposób na szybki…

2 dni ago

10 pomysłów na obiad, które sprawią, że nigdy więcej nie zamówisz jedzenia na wynos!

Nie masz pomysłu na obiad, a lodówka świeci pustkami? Sprawdź 10 prostych i smacznych przepisów,…

2 dni ago