Categories: Odżywianie

Pije tą miksturę i zmniejsz ryzyko raka

Użytkowników online: 61

Kobiety jedzące systematycznie zielone warzywa w formie szejków i sałatek,  które zawierają w swoim składzie bardzo aktywny bioflawanoid „Apigenine” mogą mieć zmniejszone ryzyko zachorowania na raka jajnika i piersi, wyniki badań potwierdzają tą tezę.

Co powoduje, że te warzywa są tak pozytywne dla naszego ciała ?

Apigenina, znaleziona w szpinaku, jarmużu, selerze, pietruszce, czerwonym winie oraz innych produktach spożywczych pochodzenia roślinnego może mieć szczególnie korzystny wpływ na zmniejszenie ryzyka wystąpienia nowotworu jajnika .

Kto to zbadał i opisał ?

dr Margaret A. Gates, Brigham Hospital z Harvard Medical School w Bostonie, Massachusetts oraz International Journal of Cancer opisują mechanizmy działania tego związku na nasze ciało.

Co mówią badania ?

Ekstrakt Apigeniny podawany przez 12 tygodni blisko 70 000 kobietą pokazały istotne zmniejszenie :

  • czynnika martwicy nowotworowej TNF-alfa (zmniejszenie ryzyka raka)
  • zmniejszenie interleukin prozapalnych Interleukina 1, Interleukina 6 (minimalizowanie stanów zapalnych odpowiedzialnych za wszystkie choroby cywilizacyjne )

Kliknij poniżej w Polub tę stronę, a będziesz na bieżąco informowany o nowych artykułach z mojego bloga. Jeżeli masz pytanie dotyczące artykułu : Wpisz wiadomość 


Jak wykonać takiego szejka ?

Do szejkera wrzucasz dwie garści, do wyboru :

  • szpinaku
  • jarmużu
  • sałaty rzymskiej

Słodzisz go bananem, dodajesz zdrowych kwasów tłuszczowych, które jeszcze zmniejszają stany zapalne np. łyżka oleju lnianego lub awokado, zalewasz 200ml wody blendujesz i gotowe.

W filmie masz pokazane jakie wariacje kulinarne możesz wykonać aby szejk był jeszcze smaczniejszy

Więcej produktów, które mają w swoim składzie bardzo mocne związki biologicznie aktywne zostały opisane w tym szkoleniu. w 45 min w bardzo prosty sposób wytłumaczone są mechanizmy jak działa nasze ciało i jak pożywienie wpływa na nasze poszczególne organy.

Co jeszcze siedzi w zielonych warzywach i na co mogą nam pomóc ?

W filmie poniżej opisane są również inne aktywne związki, które działają na różne obszary naszego ciała

Na moim instagramie możesz podejrzeć jak wygląda to wszytko w praktyce 🙂

Jeżeli chcesz abym stworzył dla ciebie dietę, która wyeliminuje te produkty  zobacz tutaj

 

ŹRÓDŁO: International Journal of Cancer, kwiecień 2009.

Badania : http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/ijc.24151/full

Damian Wiatrowski

Cześć jestem Damian, dzięki zdrowemu odżywianiu udało mi się pokonać wiele problemów zdrowotnych, między innymi problemy z jelitami, tarczycą i wątrobę. Kliknij w globusik a dowiesz się jak odzyskałem zdrowie.

Recent Posts

Kanapki, o których nie zapomnisz – poznaj przepisy!

Kanapki to idealne rozwiązanie na szybki posiłek – można je przygotować w kilka minut, a…

2 tygodnie ago

Dlaczego kortyzol jest ważny, ale jego nadmiar szkodzi?

Kortyzol, znany jako hormon stresu, pełni kluczową rolę w adaptacji organizmu do wyzwań codziennego życia,…

2 tygodnie ago

Magnez – niezastąpiony minerał dla zdrowia i dobrego samopoczucia

Magnez jest czwartym najliczniej występującym minerałem w organizmie człowieka, a mimo to często nie doceniamy…

2 tygodnie ago

Eliksir młodości na Twoim talerzu – te produkty to game-changer.

Zdrowa dieta to Twój sekret młodości! Naturalne produkty, jak jagody, zielona herbata czy orzechy, pełne…

2 tygodnie ago

Kurczak w roli głównej – 10 dań, które Cię oczarują

Kurczak to jedno z najbardziej uniwersalnych mięs, które można przygotować na niezliczoną ilość sposobów –…

3 tygodnie ago

10 deserów, które możesz jeść bez wyrzutów sumienia!

Słodycze nie muszą być grzechem! Oto 10 przepisów na zdrowe desery, które nie tylko rozpieszczą…

3 tygodnie ago