Ta zupa pobudzi Twój metabolizm, przyspieszy przemianę materii a do tego wzmocni Twoją odporność !! Czosnek, cebula, imbir, ostra papryczka, kurkuma co łączy te wszystkie produkty?
– Działają przeciwzakrzepowo
– Wspomagają pracę układu pokarmowego
– Posiadają właściwości bakterio i wirusobójcze
– Wzmacniają odporność
– Przyspieszają krążenie krwi
– Mają działanie przeciwzapalne
– Przyspieszają i regulują przemianę materii
– Regulują poziom cukru we krwi
– Mają działanie antyoksydacyjne
Składniki:
0,5kg Marchwi
1 szklanka Przecieru pomidorowego (mogą być pomidory z puszki)
2 łyżki Mleczka kokosowego
½ szklanki Soczewicy czerwonej
3 ząbki Czosnku
1 Cebula
2 łyżki Oleju rzepakowego
½ Ostrej papryczki chilli
Imbir
Kurkuma
Curry
Szczypta pieprzu, Limonka
Natka pietruszki
Sposób przygotowania:
Marchew pokroić w kostkę i ugotować. Czosnek, cebulkę i ostrą papryczkę drobno pokroić i poddusić na patelni z dodatkiem oliwy do uzyskania złocistego odcienia, następnie dodać do ugotowanej marchewki wraz z mleczkiem kokosowym, ugotowaną czerwoną soczewicą, przecierem pomidorowym, imbirem i przyprawami zmiksować na gładką masę i posypać natką pietruszki.
Smacznego
Dietetyk Medyczny Zuzanna Szumska
Dieta Konesera
Gotowanie łososia może być prawdziwą przyjemnością, a jego wszechstronność sprawia, że można go przyrządzać na…
Rozpoczęcie dnia od zdrowego i smacznego śniadania to klucz do utrzymania energii i dobrej kondycji…
Grillowanie na majówce to jedna z ulubionych form spędzania czasu na świeżym powietrzu, ale warto…
Kuchnia grecka to symfonia smaków i aromatów, które odzwierciedlają bogatą kulturę i historię tego słonecznego…
Kuchnia turecka to fascynująca mieszanka smaków i tradycji, będąca odzwierciedleniem bogatej historii i kulturowego melting…
Witajcie w kolorowym świecie tajskiej kuchni, gdzie każde danie to prawdziwa uczta dla zmysłów! Od…