Ta zupa pobudzi Twój metabolizm, przyspieszy przemianę materii a do tego wzmocni Twoją odporność !! Czosnek, cebula, imbir, ostra papryczka, kurkuma co łączy te wszystkie produkty?
– Działają przeciwzakrzepowo
– Wspomagają pracę układu pokarmowego
– Posiadają właściwości bakterio i wirusobójcze
– Wzmacniają odporność
– Przyspieszają krążenie krwi
– Mają działanie przeciwzapalne
– Przyspieszają i regulują przemianę materii
– Regulują poziom cukru we krwi
– Mają działanie antyoksydacyjne
Składniki:
0,5kg Marchwi
1 szklanka Przecieru pomidorowego (mogą być pomidory z puszki)
2 łyżki Mleczka kokosowego
½ szklanki Soczewicy czerwonej
3 ząbki Czosnku
1 Cebula
2 łyżki Oleju rzepakowego
½ Ostrej papryczki chilli
Imbir
Kurkuma
Curry
Szczypta pieprzu, Limonka
Natka pietruszki
Sposób przygotowania:
Marchew pokroić w kostkę i ugotować. Czosnek, cebulkę i ostrą papryczkę drobno pokroić i poddusić na patelni z dodatkiem oliwy do uzyskania złocistego odcienia, następnie dodać do ugotowanej marchewki wraz z mleczkiem kokosowym, ugotowaną czerwoną soczewicą, przecierem pomidorowym, imbirem i przyprawami zmiksować na gładką masę i posypać natką pietruszki.
Smacznego
Dietetyk Medyczny Zuzanna Szumska
Dieta Konesera
Tosty i kanapki to niepozorne, a jednocześnie nieskończenie kreatywne formy posiłku – wystarczy kromka dobrego…
Śniadanie nie musi być nudne – a klasyczny omlet to świetna baza do kulinarnych eksperymentów.…
Masz ochotę na coś sycącego, chrupiącego i pełnego smaku? Oto 10 genialnych przepisów na kanapki,…
Smoothie to coś więcej niż tylko zmiksowane owoce. To energia w płynie, sposób na przemycenie…
Nie musisz być wegetarianinem, by pokochać te dania. Wegańskie i wegetariańskie przepisy z warzywami, strączkami…
Nie musisz być cukiernikiem ani spędzać godzin w kuchni, by przygotować przekąski, które są jednocześnie…