Składniki:
Pieczone buraki – 1 średnia sztuka
Bulion mięsny lub warzywny – 1 szklanka
Kasza jaglana – 1/3 ugotowanej torebki
Dowolne zioła – ilość do smaku (wymieszać z ugotowaną kaszą)
Wykonanie:
Upieczone buraki ( w foli aluminiowej około 30 minut w 200stopni) oraz jabłko (dołożyć po 15 minutach do buraków). Miażdżymy widelcem i wrzucamy do bulionu. Gotujemy około 5 minut i blendujemy do postaci gęstego kremu. Zalewamy nim przygotowaną kaszę wymieszaną ze świeżymi ziołami.
Tosty i kanapki to niepozorne, a jednocześnie nieskończenie kreatywne formy posiłku – wystarczy kromka dobrego…
Śniadanie nie musi być nudne – a klasyczny omlet to świetna baza do kulinarnych eksperymentów.…
Masz ochotę na coś sycącego, chrupiącego i pełnego smaku? Oto 10 genialnych przepisów na kanapki,…
Smoothie to coś więcej niż tylko zmiksowane owoce. To energia w płynie, sposób na przemycenie…
Nie musisz być wegetarianinem, by pokochać te dania. Wegańskie i wegetariańskie przepisy z warzywami, strączkami…
Nie musisz być cukiernikiem ani spędzać godzin w kuchni, by przygotować przekąski, które są jednocześnie…