herbata z imbirem i kurkumą! PRZEPIS i 20 przykładów dlaczego to nie tylko zwykła przyprawa!
Wszyscy potrzebujemy czasami czegoś nowego na świetny początek dnia lub wtedy kiedy mamy ochote na uczte po ciężkim i długim dniu w pracy. Korzyści z KURKUMA HERBATY są nieograniczone! Jest to jedna z najzdrowszych przypraw na rynku! Dlaczego? Ano dlatego:
1. Jest naturalnym środkiem antybakteryjnym, przydatnym w dezynfekcji skaleczeń i oparzeń
2. W połączeniu z kalafiorem wykorzystywana jest w zapobieganiu raka prostaty, może również zatrzymać wzrost istniejącego raka prostaty.
3. Może zapobiegać rozprzestrzenianiu się raka sutka do płuc.
4. Powoduję iż istniejące komórki czerniaka poddają sie rozpadowi
5. Zmniejsza ryzyko białaczki u dzieci
6. Naturalnie oddtruwa wątrobe
7. Spowalnia postęp choroby Alzheimera
8. Zapobiega przerzutom różnych form raka
Kliknij poniżej w „Polub tę stronę”, a będziesz na bieżąco informowany o nowych artykułach z mojego bloga.
snp:motywator
VideoBlog: www.motywator.tv
insta: https://www.instagram.com/motywator.tv/
_________________________________________
9. Działa jak wiele silnych leków przeciwzapalnych, ale bez efektów ubocznych
10. W badaniach na myszach spowalnia progresje stwardnienia rozsianego
11. Jest naturalnym środkiem przeciwbólowym
12. Pomaga w metaboliźmie tłuszczów, lepsza kontrola wagi
13. Jest od dawna stosowana w medycynie chińskiej przy leczeniu depresji
14. Ze względu na swoje właściwości przeciwzapalne jest naturalnym środkiem przy leczeniu zapalenia stawów
15. Zwiększa efekty chemioterapii
16. Trwają obiecujące badania na temat wpływu kurkumy na raka trzustki
17. Specjaliści domniemają, iż ma ona wpływ również na szpiczaka mnogiego
18. Wykazano, że kurkuma zatrzymuje wzrost naczyń krwionośnych w guzach
19. Przyspiesza gojenie się ran i pomaga w odbudowie uszkodzonej skóry
20. Pomaga w leczeniu łuszczycy i innych zapalnych chorób skóry
Sprawia, że chcesz zrobić herbatę nie?
PRZEPIS:
1 szklanka mleka kokosowego (lub migdałowego)
1/2 łyżeczki cynamonu
1/2 łyżeczki kurkumy
1/8 łyżeczki gałki muszkatołowej
plasterek zmiażdżonego Imbiru
szczypta pieprzu cayenne
miód do smaku
Mleko razem ze wszystkimi składnikami podgrzewaj na małym ogniu
Przyjemności!
Kurczak to jedno z najczęściej wybieranych mięs w kuchni – jest uniwersalny, szybki w przygotowaniu…
Wołowina to jedno z najbardziej szlachetnych mięs, które zachwyca swoją soczystością i głębią smaku. W…
Naleśniki to klasyk, który można przygotować na setki sposobów – od puszystych po cieniutkie, od…
W dzisiejszym zabieganym świecie coraz częściej zaniedbujemy zdrowy sen. Nocne przesiadywanie przed ekranem, praca do…
Zupa to nie tylko rozgrzewający klasyk na chłodne dni, ale także świetny sposób na szybki…
Nie masz pomysłu na obiad, a lodówka świeci pustkami? Sprawdź 10 prostych i smacznych przepisów,…
View Comments
A można użyć imbiru już zproszkowanego, czy lepiej świeży kupić i zmiażdżyć? Pozdrawiam
Ju używam imbiru świeżego, no chyba, że nie mam, to używam tego w proszku.
Je dodaje jeszcze kardamon i jeden goździk. Taki zestaw jest również moją podstawą zupek warzywnych krótko gotowanych.