Czytanie etykiet – czy robisz to jak należy? Współcześnie bardzo dużą wagę przywiązuje się do czytania etykiet produktów przed ich…
Owoce – te mniej i bardziej znane Owoce wszelkiego rodzaju są dla nas niczym „zdrowe słodycze”. Całkowicie zaspokajają nasze pragnienie…
Najzdrowsze i najsmaczniejsze orzechy Orzechy różnego rodzaju stanowią jedną z najbardziej kalorycznych przekąsek. Nie należy ich jednak unikać, a wręcz…
Bardzo dużo mówi się w kontekście zdrowego żywienia o tym, aby większa część węglowodanów pochodziła z pełnych ziaren. Co to…
Lekkostrawne i smakowite produkty ze zboża oczyszczonego, nie do końca super zdrowe W większości przypadków zaleca się spożywanie produktów pełnoziarnistych.…
https://youtu.be/DU_fqwSJ4pw Jest kaszą otrzymywaną z pszenicy durum. Jest kaszą, która doskonale smakuje jako dodatek do warzyw, sosów, sałatek. Po ugotowaniu…
Jeśli jesteś jednym z miliona ludzi, którzy mają stan przedcukrzycowy, cukrzycę, zespół metaboliczny lub jakąkolwiek inną formę "insulinooporności", utrzymanie prawidłowego…
Przyjęło się, że grzyby są uwielbianym przez wielu smakoszy dodatkiem do potraw. Dodatkiem z jednej strony powszechnym, a z drugiej…
Warzywa kapustne – mniej i bardziej lubiane Są osoby, które nie wyobrażają sobie tygodnia bez zjedzenia jakiejkolwiek potrawy z dodatkiem…
Warzywa psiankowate i dyniowate – czym się charakteryzują? Cały bogaty arsenał warzyw, którymi zajadamy się przez cały rok, możemy podzielić…