-Zbyt gorzka dla większości osób
-Nie zawiera dodatkowego cukru
-Nie zawiera nabiału
-Najmniej węglowodanów ze wszystkich czekolada
-Najwięcej korzyści dla zdrowia
-Najmniej kalorii ze wszystkich czekolad
-Bardzo smaczna
-Wyższa zawartość cukru
-Zawiera nabiał
-Umiarkowane korzyści zdrowotne
-Średni ilośc kalorii
-Bardzo smaczna
-Wyższa zawartość cukru
-Zawiera 0% kakao
-Zawiera mleko
-Najmniej korzyści dla zdrowia
-najwięcej kalorii
☝️A tutaj argument aby jeść czekoladę z jak największą zawartością kakao
1.jest najzdrowsza ze wszystkich czekolad
2.poprawia nastrój
3.korzystny wpływ na zdrowie jest potwierdzony naukowo
4.obniża ryzyko zawałów serca i udarów mózgu nawet o 40 proc.
5.zjedzenie 1-2 tabliczek gorzkiej czekolady tygodniowo skutecznie uchroni nas przed udarem mózgu.
6.chronią nas przed starzeniem i chorobami
7.hamuje utratę pamięci
8.chroni skórę przed szkodliwym działaniem promieniowania uv
9.spowalnia trawienie i wywołuje uczucie sytości, zjemy o 15 proc. kalorii mniej.
10.wydziela serotoninę czyli pożądany hormon szczęścia.
❤️❤️❤️❤️ piszcie w komentarzu Wasze ulubione czekolady ❤️❤️❤️❤️
1.0 Wstęp: Od demonizowanego produktu do kwintesencji zdrowia Przez dziesięciolecia jajka budziły ogromne kontrowersje i…
Wprowadzenie: Oświecony czy po prostu głodny? Posty zyskały na popularności tak bardzo, że momentami przypominają…
Czy zdarza Ci się patrzeć na kawałek mięsa i myśleć: „Znowu to samo?” Jeśli tak,…
1. Dlaczego mówimy o „remisji”, a nie o „wyleczeniu”? Międzynarodowa definicja remisji to HbA1c <…
Tosty i kanapki to niepozorne, a jednocześnie nieskończenie kreatywne formy posiłku – wystarczy kromka dobrego…
Śniadanie nie musi być nudne – a klasyczny omlet to świetna baza do kulinarnych eksperymentów.…
View Comments
Lindt 90% Cocoa Dark Supreme Noir - nie klei sie tak do podniebienia jak np Wedel 90%
Kupuje wnuczkowi Wedla 60-80%.Próbowaliśmy 90% ale jest zbyt gorzka i traci urok czekolady.Po dzisiejsze publikacji będę ją jadła częściej-tyle dobrego w takich małych kostkach!!
Niestety, ale tabliczka prawdziwej czekolady RAW, to w Polsce wydatek od 15zł w górę. Na szczęście można ją zrobić samodzielnie z ziaren kakaowca i zamrozić zapasy na pół roku :-)