-Zbyt gorzka dla większości osób
-Nie zawiera dodatkowego cukru
-Nie zawiera nabiału
-Najmniej węglowodanów ze wszystkich czekolada
-Najwięcej korzyści dla zdrowia
-Najmniej kalorii ze wszystkich czekolad
-Bardzo smaczna
-Wyższa zawartość cukru
-Zawiera nabiał
-Umiarkowane korzyści zdrowotne
-Średni ilośc kalorii
-Bardzo smaczna
-Wyższa zawartość cukru
-Zawiera 0% kakao
-Zawiera mleko
-Najmniej korzyści dla zdrowia
-najwięcej kalorii
☝️A tutaj argument aby jeść czekoladę z jak największą zawartością kakao
1.jest najzdrowsza ze wszystkich czekolad
2.poprawia nastrój
3.korzystny wpływ na zdrowie jest potwierdzony naukowo
4.obniża ryzyko zawałów serca i udarów mózgu nawet o 40 proc.
5.zjedzenie 1-2 tabliczek gorzkiej czekolady tygodniowo skutecznie uchroni nas przed udarem mózgu.
6.chronią nas przed starzeniem i chorobami
7.hamuje utratę pamięci
8.chroni skórę przed szkodliwym działaniem promieniowania uv
9.spowalnia trawienie i wywołuje uczucie sytości, zjemy o 15 proc. kalorii mniej.
10.wydziela serotoninę czyli pożądany hormon szczęścia.
❤️❤️❤️❤️ piszcie w komentarzu Wasze ulubione czekolady ❤️❤️❤️❤️
Poranki mogą być prawdziwą kulinarną przygodą, jeśli zdecydujemy się na coś więcej niż zwykłe kanapki.…
Naleśniki to jedno z tych dań, które każdy uwielbia – proste, uniwersalne i zawsze smaczne.…
Szukasz pomysłów na wyjątkowe desery, które zachwycą twoich bliskich? Przedstawiamy 10 sprawdzonych przepisów na słodkości,…
Poranki to idealny czas, by rozpocząć dzień od czegoś smacznego i prostego w przygotowaniu. Oto…
Planujesz kolację, ale brakuje Ci pomysłów? Oto 10 wyjątkowych przepisów, które nie tylko zachwycą smakiem,…
Obiad to nie tylko codzienny posiłek, ale również okazja do kulinarnych eksperymentów i radości ze…
View Comments
Lindt 90% Cocoa Dark Supreme Noir - nie klei sie tak do podniebienia jak np Wedel 90%
Kupuje wnuczkowi Wedla 60-80%.Próbowaliśmy 90% ale jest zbyt gorzka i traci urok czekolady.Po dzisiejsze publikacji będę ją jadła częściej-tyle dobrego w takich małych kostkach!!
Niestety, ale tabliczka prawdziwej czekolady RAW, to w Polsce wydatek od 15zł w górę. Na szczęście można ją zrobić samodzielnie z ziaren kakaowca i zamrozić zapasy na pół roku :-)