Jest to niezwykle smaczna i kolorowa sałatka azjatycka z orzechowym dressingiem. Zawiera w swoim składzie wiele odżywczych składników, a jej sos nadaje wyśmienitego smaku. Nie zawiera glutenu i jest odpowiednia dla weganów.
Sos orzechowy:
Sałatka:
Instrukcja:
Sos: Wymieszać składniki sosu w średniej misce, za wyjątkiem prażonych nasion sezamu.
Sałatka: Gotujemy we wrzątku groszek cukrowy przez około 5 minut. Odcedź, a następnie przemyj pod bardzo zimną wodą, ponownie odcedź i odstaw. Połącz wszystkie składniki w dużej misce. Polej delikatnie sałatkę sosem, a następnie posyp prażonymi nasionami sezamu.
Skończone
http://juliasalbum.com/2014/07/crunchy-asian-salad-with-peanut-dressing/
Szukasz pomysłów na wyjątkowe desery, które zachwycą twoich bliskich? Przedstawiamy 10 sprawdzonych przepisów na słodkości,…
Poranki to idealny czas, by rozpocząć dzień od czegoś smacznego i prostego w przygotowaniu. Oto…
Planujesz kolację, ale brakuje Ci pomysłów? Oto 10 wyjątkowych przepisów, które nie tylko zachwycą smakiem,…
Obiad to nie tylko codzienny posiłek, ale również okazja do kulinarnych eksperymentów i radości ze…
Poranki mogą być pełne smaku i kreatywności, jeśli tylko znajdziesz chwilę na przygotowanie czegoś wyjątkowego.…
Szukasz inspiracji na szybkie, pyszne i niebanalne obiady, które odmienią Twoje codzienne menu? Oto 10…