Jest to niezwykle smaczna i kolorowa sałatka azjatycka z orzechowym dressingiem. Zawiera w swoim składzie wiele odżywczych składników, a jej sos nadaje wyśmienitego smaku. Nie zawiera glutenu i jest odpowiednia dla weganów.
Sos orzechowy:
Sałatka:
Instrukcja:
Sos: Wymieszać składniki sosu w średniej misce, za wyjątkiem prażonych nasion sezamu.
Sałatka: Gotujemy we wrzątku groszek cukrowy przez około 5 minut. Odcedź, a następnie przemyj pod bardzo zimną wodą, ponownie odcedź i odstaw. Połącz wszystkie składniki w dużej misce. Polej delikatnie sałatkę sosem, a następnie posyp prażonymi nasionami sezamu.
Skończone
http://juliasalbum.com/2014/07/crunchy-asian-salad-with-peanut-dressing/
Tosty i kanapki to niepozorne, a jednocześnie nieskończenie kreatywne formy posiłku – wystarczy kromka dobrego…
Śniadanie nie musi być nudne – a klasyczny omlet to świetna baza do kulinarnych eksperymentów.…
Masz ochotę na coś sycącego, chrupiącego i pełnego smaku? Oto 10 genialnych przepisów na kanapki,…
Smoothie to coś więcej niż tylko zmiksowane owoce. To energia w płynie, sposób na przemycenie…
Nie musisz być wegetarianinem, by pokochać te dania. Wegańskie i wegetariańskie przepisy z warzywami, strączkami…
Nie musisz być cukiernikiem ani spędzać godzin w kuchni, by przygotować przekąski, które są jednocześnie…