Jest to niezwykle smaczna i kolorowa sałatka azjatycka z orzechowym dressingiem. Zawiera w swoim składzie wiele odżywczych składników, a jej sos nadaje wyśmienitego smaku. Nie zawiera glutenu i jest odpowiednia dla weganów.
Sos orzechowy:
Sałatka:
Instrukcja:
Sos: Wymieszać składniki sosu w średniej misce, za wyjątkiem prażonych nasion sezamu.
Sałatka: Gotujemy we wrzątku groszek cukrowy przez około 5 minut. Odcedź, a następnie przemyj pod bardzo zimną wodą, ponownie odcedź i odstaw. Połącz wszystkie składniki w dużej misce. Polej delikatnie sałatkę sosem, a następnie posyp prażonymi nasionami sezamu.
Skończone
http://juliasalbum.com/2014/07/crunchy-asian-salad-with-peanut-dressing/
Chcesz zwiększyć ilość białka w diecie, ale brakuje Ci pomysłów na smaczne i sycące posiłki?…
Wieprzowina to jedno z najbardziej wszechstronnych mięs, które można przygotować na dziesiątki sposobów – od…
Kurczak to jedno z najczęściej wybieranych mięs w kuchni – jest uniwersalny, szybki w przygotowaniu…
Wołowina to jedno z najbardziej szlachetnych mięs, które zachwyca swoją soczystością i głębią smaku. W…
Naleśniki to klasyk, który można przygotować na setki sposobów – od puszystych po cieniutkie, od…
W dzisiejszym zabieganym świecie coraz częściej zaniedbujemy zdrowy sen. Nocne przesiadywanie przed ekranem, praca do…