Wegetariańskie, bezglutenowe
Wykonanie
Liście Bazylii kroimy w drobną kostkę, kalafior blendujemy do konsystencji pyłu, dorzucamy posiekany czosnek, 2 jajka, przyprawy, wszystko dokładnie mieszamy, formujemy placuszki, smarujemy sosem pomidorowym, posypujemy serem, kładziemy na grę pomidora, wkładamy do rozgrzanego piekarnika 180° na 20 min
Czy zastanawiałeś się kiedyś, jak urozmaicić swoją dietę wegetariańską, zachowując przy tym bogactwo smaków i…
Gotowy na kulinarną podróż pełną smaku i inspiracji? W tym artykule przygotowaliśmy dla Ciebie zestawienie…
Czy szukasz inspiracji na zdrowe i smaczne obiady, które ożywią Twój codzienny jadłospis? Oto sześć…
Kasza jaglana, choć niezwykle zdrowa i wszechstronna, często nie doceniana w kuchni. W tym artykule…
Odkryj kulinarny skarb Europy, który ma w sobie coś magicznego i nieodkrytego. Przedstawiamy 10 przepisów…
Gotowanie łososia może być prawdziwą przyjemnością, a jego wszechstronność sprawia, że można go przyrządzać na…
View Comments
Ja niestety muszę z diety wykluczyć jajka, czym je zastąpić?
Zrobiłam, i wyrzuciłam. Połączenie kalafiora i czosnku będzie mi się śniło po nocach. Nie mogę pozbyć się tego zapachu z domu, i jeszcze przetestowałam tą potrawę na własnej mamie, czego sobie nie wybaczę. Szkoda hajsu na zmarnowane produkty.