Wegetariańskie, bezglutenowe
Wykonanie
Liście Bazylii kroimy w drobną kostkę, kalafior blendujemy do konsystencji pyłu, dorzucamy posiekany czosnek, 2 jajka, przyprawy, wszystko dokładnie mieszamy, formujemy placuszki, smarujemy sosem pomidorowym, posypujemy serem, kładziemy na grę pomidora, wkładamy do rozgrzanego piekarnika 180° na 20 min
Kanapki to idealne rozwiązanie na szybki posiłek – można je przygotować w kilka minut, a…
Kortyzol, znany jako hormon stresu, pełni kluczową rolę w adaptacji organizmu do wyzwań codziennego życia,…
Magnez jest czwartym najliczniej występującym minerałem w organizmie człowieka, a mimo to często nie doceniamy…
Zdrowa dieta to Twój sekret młodości! Naturalne produkty, jak jagody, zielona herbata czy orzechy, pełne…
Kurczak to jedno z najbardziej uniwersalnych mięs, które można przygotować na niezliczoną ilość sposobów –…
Słodycze nie muszą być grzechem! Oto 10 przepisów na zdrowe desery, które nie tylko rozpieszczą…
View Comments
Ja niestety muszę z diety wykluczyć jajka, czym je zastąpić?
Zrobiłam, i wyrzuciłam. Połączenie kalafiora i czosnku będzie mi się śniło po nocach. Nie mogę pozbyć się tego zapachu z domu, i jeszcze przetestowałam tą potrawę na własnej mamie, czego sobie nie wybaczę. Szkoda hajsu na zmarnowane produkty.