Duża zawartość chlorofilu rewelacyjnie oczyszcza krew
Przepis na: 4 porcje
Czas przygotowania: 25 min
Składniki:
*300 ml śmietany ryżowej płynnej lub każdej innej pochodzenia roślinnego
*4 średnie cukinie
*1 cebula
*1 marchewka
*1 ziemniak
*garść ulubionych pestek, np. dyni czy słonecznika
*1 ząbek czosnku
*12 listków mięty
*1 łyżka oleju z pestek winogron
*1 łyżka oleju lnianego, orzechowego lub oliwy z oliwek
*sól, pieprz
Przygotowanie:
1.W garnku z grubym dnem podsmaż na oleju z pestek winogron wszystkie pokrojone w kostkę warzywa. Kiedy się delikatnie zeszklą, dodaj 2 szklanki wody, gotuj całość przez ok. 10 minut.
2.Dodaj porwane liście mięty i zmiksuj blenderem. Dolej śmietankę i wymieszaj całość. Jeśli lubisz gęstszy krem, dodaj więcej cukinii lub mniej wody.
3.Rozgrzej suchą patelnie i upraż na niej pestki dyni na rumiano.
4.Zupę podawaj z kilkoma kroplami oleju lnianego lub orzechowego. Posyp ja uprażonymi pestkami dyni. Pamiętaj by olejem lnianym skraplać zupę już na talerzu, bo nie lubi on wysokich temperatur. Nie wolno go ponownie zagotować.
Przygotowanie odpowiedniego posiłku przed treningiem to klucz do osiągnięcia maksymalnej wydolności i skuteczności ćwiczeń. Wybierając…
Poranki mogą być pełne inspiracji, szczególnie gdy na talerzu pojawiają się wyjątkowe smaki. Przygotowaliśmy dla…
Utrzymanie dobrej kondycji fizycznej i psychicznej to jedno z najważniejszych wyzwań, z jakimi mierzymy się…
Dobry sen jest kluczowy dla zdrowia i samopoczucia, a dieta odgrywa w tym ogromną rolę.…
Poranki mogą być pełne smaku i różnorodności, jeśli zdecydujesz się na kreatywne podejście do śniadań.…
Błonnik to kluczowy składnik diety, który wspiera zdrowie jelit, reguluje poziom cukru we krwi i…