Składniki

Wegetariańskie, bezglutenowe

Produkty

  • 12 świeżych liści bazylii
  • 1 duża główki kalafioru
  • 2 łyżeczki posiekanego czosnku
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 1 pomidor
  • szczypta soli i piepszou
  • 2 jajka, duże
  • 1 szklanka zblendowanych pomidorów koktajlowych
  • 3 odrobina sera, najlepiej naturalnego długo dojrzewającego

Wykonanie

Liście Bazylii kroimy w drobną kostkę, kalafior blendujemy do konsystencji pyłu, dorzucamy posiekany czosnek, 2 jajka, przyprawy, wszystko dokładnie mieszamy, formujemy placuszki, smarujemy sosem pomidorowym, posypujemy serem, kładziemy na grę pomidora, wkładamy do rozgrzanego piekarnika 180° na 20 min

http://www.tablespoon.com/

http://www.tablespoon.com/