Nie chcesz brać antybiotyków? Jedz zupę czosnkową!

Podziel się ze znajomymi :)
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Tradycyjna zupa czosnkowa może być bardzo pomocna jeśli chodzi o leczenie przeziębienia i grypy. Jej podstawowymi składnikami jest czosnek, czerwona cebula i tymianek. Na szczęście ludzie mają tendencję do sięgania po tradycyjne sposoby, gdy chodzi o przeziębienie lub grypę. Zastanawiałaś się dlaczego wirusy stały się niebezpieczne i bardziej odporne na leki, a ich objawy znacznie się nasiliły co potwierdzają eksperci zdrowia.

Czosnek ma moc dzięki, której może stawić czoła mutacjom wirusowym. Chodzi przede wszystkim o jego zawartość allicyliny. Grupa naukowców z Uniwersytetu w Waszyngtonie przeprowadziła badania w tej kwestii. Doszli do wniosku, że czosnek jest potężny i 100 razy bardziej skuteczny niż 2 najbardziej popularne antybiotyki używane w leczeniu różnych chorób powstałych przez bakterie odpowiedzialne za występowanie chorób przenoszonych przez żwyność.
Jedz czosnek regularnie! To jedna z najlepszych rad, dodawaj go do posiłków, sałatek, mieszaj z oliwą, dzięki temu pozostaniesz zdrowa i a na przeziębienia. Najnowsze badania nigdy nie ujrzą światła dziennego, ponieważ nie pozwolą na to giganty farmaceutyczne.

Tylko lokalny czosnek!

12805844_1697723323818790_1801491451985946771_n

ZUPA CZOSNKOWA

Kliknij poniżej w „Polub tę stronę”, a będziesz na bieżąco informowany o nowych artykułach z mojego bloga.

Motywator Dietetyczny

Czy wiesz , że przyczyną problemów z otyłością i nadwagą mogą być zaburzenia w naszej mikroflorze jelitowej ? Więcej na szkoleniu tutaj Z kodem : MD30 oszczędzasz 21zł (-30%)

 

 

snp:motywator
VideoBlog: www.motywator.tv
insta: https://www.instagram.com/motywator.tv/

_________________________________________

 

Przepis:

5 główek czosnku
2 łyżki masła klarowanego
2 łyżki oliwy z oliwek
2 duże czerwone cebule, pokrojone w kostkę
1 łyżka świeżego tymianku, drobno posiekanego
6 szklanek bulionu z kurczaka
garstka świeżych/suszonych ziół (pietruszka, tymianek, liść laurowy)
1 szklanka kwaśnej śmietany

PRZYGOTOWANIE:

Najpierw podgrzej piekarnik do 180 stopnii. Obierz czosnek, polej sreberko oliwą a następnie zawiń je w główki czosnku. Piecz około półtora godziny, kiedy gotowe wyjmij z piekarnika i zostaw czosnek na parę minut. W międzyczasie wrzuć do garnka troche masła i dwie łyżki oliwy i podgrzej do średniej temperatury. Dodaj cebulę i trzymaj na ogniu około 10 minut. Gdy czosnek ochłonie ugnieć go przy pomocy widelca, a następnie wrzuć do garnka, następnie dodaj bulion i zioła. Następnie blenduj zupę do uzyskania jednolitej konsystencji. Gdy już ją uzyskasz postaw znów na ogniu i dodawaj kwaśnej śmietany mieśzając w garnku. Na koniec dopraw solą i pieprzem. Jak wiadomo czosnek poddany długotrwałej obróbce termicznej traci do 80% substancji aktywnych, głównie  allicyliny, dlatego warto na sam koniec wcisnąć 2 ząbki świeżego czosnku aby spotęgować ilość allicyliny.
Jest to doskonały przepis, który poprawia zdrowie i ochroni przed zachorowaniami, może i przygotowanie zajmuje czas ale warto mieć w w zamrażarce zawsze porcję zupy, gdy tylko poczujesz że łapie cię przeziębienie będziesz dysponować najlepszym na nie lekarstwem.

TRZYMAM DIETĘ, ALE NIE MOGĘ SCHUDNĄĆ z brzucha oraz ud a moje samopoczucie cały czas się pogarsza – jakie są przyczyny, co można zrobić? Więcej na szkoleniu tutaj  Z kodem : MD30 oszczędzasz 21zł (-30%)




4 Komentarze

  1. Nie dziekuje nie skorzystam, jedno stwierdzenie piec czosnek w folii aluminowej , dyskwalifikuje danie .Aluminium jest szkodliwe dla zdrowia , wszelkie folie , garnki aluminiowe powinny byc wywalone z kuchni.

Dodaj komentarz