CO DZIEJE SIĘ W TWOIM ORGANIZMIE PO ZJEDZENIU 1 ŁYŻECZKI KURKUMY DZIENNIE

Podziel się ze znajomymi :)
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Kurkuma już od lat była stosowana w starożytnej medycynie, szczególnie w Indonezji i Azji Południowo- Wschodniej. Jej silne cheap jerseys działania przeciwutleniające, przeciwzapalne, przeciwgrzybiczne czy oczyszczające pomagały zapobiegać przewlekłym chorobom takim jak choroby serca, cukrzyca czy demencja starcza. Zapobiegały również chorobom zwyrodnieniowym i przyspieszały gojenie ran. Wymienione tu działania są tylko symboliczne, bo jest ich naprawdę wiele. Dziś skupimy się na nowych odkryciach, działania tej niezwykłej przyprawy.

KORZYŚCI PŁYNĄCE Z JEDZENIA KURKUMY:

1. Jest naturalnym środkiem antybakteryjnym, przydatnym w dezynfekcji skaleczeń i oparzeń
2. W połączeniu z kalafiorem wykorzystywana jest w zapobieganiu raka prostaty, może również zatrzymać wzrost istniejącego raka prostaty.
3. Może zapobiegać rozprzestrzenianiu się raka sutka do płuc.
4. Powoduję iż istniejące komórki czerniaka poddają sie rozpadowi
5. Zmniejsza ryzyko białaczki u dzieci
6. Naturalnie oddtruwa wątrobe
7. Spowalnia postęp choroby Alzheimera
8. Zapobiega przerzutom zdrowsze różnych form raka
9. Fig Działa jak wiele silnych leków przeciwzapalnych, ale bez efektów ubocznych
10. W badaniach na myszach spowalnia progresje stwardnienia rozsianego
Kliknij poniżej w „Polub tę stronę”, a będziesz na bieżąco informowany o nowych artykułach z mojego bloga.

 

snp:motywator
VideoBlog: www.motywator.tv
insta: https://www.instagram.com/motywator.tv/

_________________________________________
11. Jest naturalnym środkiem przeciwbólowym
12. Pomaga w metaboliźmie tłuszczów, lepsza kontrola wagi
13. Jest od dawna stosowana w medycynie chińskiej przy leczeniu depresji
14. Ze względu na swoje właściwości przeciwzapalne jest naturalnym środkiem przy leczeniu υγιειν? zapalenia stawów
15. Zwiększa efekty chemioterapii
16. Trwają obiecujące badania na temat wpływu kurkumy na raka trzustki
17. Specjaliści domniemają, iż ma ona wpływ również na szpiczaka mnogiego
18. Wykazano, że kurkuma zatrzymuje wzrost naczyń krwionośnych w guzach
19. Przyspiesza gojenie się ran i & pomaga w odbudowie uszkodzonej skóry
20. Pomaga w leczeniu łuszczycy i innych zapalnych chorób skóry
21. Naukowcy UCLA stwierdzili, że zażywanie ok. jednej łyżeczki kurkumy dziennie w codziennej diecie jest w stanie zapobiec rakotwórczym mutacjom genu DNA.
22. Możesz nią uspokoić rozstrój żołądka
23. Zwiększyć produkcje kolagenu w skórze cheap MLB jerseys i stawach
24. Mielona używana jest do barwienia ryżu, makaronów. Dobrze komponuje się z potrawami z fasoli i soi. Działa przeciw zapalnie, dzięki czemu zmniejsza ryzyko wystąpienia raka. Redukuję poziom złego cholesterolu, honuje rozwój cukrzycy cheap NBA jerseys typu II. Wspomaga procesy trawienne, hamuje powstawanie komórek tłuszczowych w organizmie.

ddd


Podziel się ze znajomymi :)
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


 

23 Komentarze

  1. Od lat 30 wiedzą, że rak to zakwaszony organizm. Jeżeli już, to kurkuma pomaga utrzymać ph krwi na poziomie 7,5. W tym środowisku ŻADEN rak się nie rozwija. Nawet grype można wyleczyć.

    • Najczesciej robie kurzaka w kostke, na patelni potem dodaje ryz a na koniec doprawiam kurkuma i sola, albo sosem chinskim, pycha, nawet do spaghetti dodaje.
      Pozdrawiam

  2. Kurkuma działa , kiedy spożywa się ją z pieprzem i odrobiną tłuszczu. Ja mieszam łyżeczkę kurkumy z 1/4 łyzeczki pieprzu i oliwą. Robie taka paste i po prostu połykam i szybko czymś popijam :).

  3. Witam 🙂
    Ja osobiście robię sobie mix

    1 mały jogurt naturalny lub grecki
    1 łyżeczka kurkumy
    1/4 łyżeczki pieprzu czrnego lub cytrynowego
    1/4 łyżeczki imbiru
    1 łyżeczka oleju kokosowego /roztopionego/
    1 łyżeczka siemienia lnianego
    1 łyżeczka otrębów owsianych

    nie mam problemu z żołądkiem, jelitami, spadł poziom cukru, poprawiła się kondycja stawów, paznokci i włosów.
    Stosuję od 2 miesięcy

  4. dzieki za info; Ale co to wogule jest ta karkuma? ile kosztuje i gdzie to mozna kupic; interesuje sie takimi sprawami bo od niedawna jestem wege; bardzo prosze o informacje ile kosztuje i gdzie najlepiej kupic i czy nie zawiera jakis sztucznych dodatkow albo chemi; Dziekuje z gury za info; Pozdrawiam szymon

  5. Kurkumę najlepiej kupować w sklepach ze zdrową żywnością,lub zielarskich.Polecam również AKademiaWitalności.pl ,tam jest sporo artykułów bio.

  6. W sklepie zielarskim 100g kosztuje 5-8 zł, więc cena prawdę korzystna 🙂 Trzeba też zwracać uwagę skąd pochodzi, najlepiej z Indii, Odradzam zakup z Chin ( są przenawożone).

  7. Sama kurkuma obciążą wątrobę, przyswajalna jest dopiero po zmieszane z piperyną czyli zmielonym pieprzem. Oczywiście można dodawać do potraw, ale ja najczęściej dodaję łyżeczkę tej swojej mieszanki do soku pomidorowego, dolewam trochę oleju lnianego, z odrobiną tłuszczu lepiej organizm przyswaja witaminy. Moja mieszanka to zmielona: kurkuma, imbir, pieprz, papryka czili, cynamon.

Dodaj komentarz