CO DZIEJE SIĘ GDY WYPIJESZ NA PUSTY ŻOŁĄDEK OCET JABŁKOWY Z MIODEM ?

Podziel się ze znajomymi :)
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Jeżeli stosujesz jakieś leki lub masz problemy z układem pokarmowym, przed zastosowaniem skonsultuj to z lekarzem prowadzącym. 

Nie raz słyszeliśmy już o zdrowotnych przepisach zawierających miód i ocet jabłkowy, które zdecydowanie poprawiają zdrowie i samopoczucie.
Poniżej przedstawiamy przepis zawierający te dwa składniki, który pomaga  leczyć :
– stany zapalne
– problemy z trawieniem
– bóle mięśni,  stawów i gardła.

JAKIE KORZYŚCI ZDROWOTNE PRZYNIESIE NAM STOSOWANIE OCTU JABŁKOWEGO I MIODU?

Dzięki składnikom aktywnym ich połączenie leczy i chroni przed infekcjami, jednocześnie poprawia samopoczucie twojego organizmu, ponieważ zabija bakterie, które powodują zapalenia i infekcje. Również cały szereg enzymów i aminokwasów, pektynę i bioflawonoidy. Związki te rozszerzają naczynia krwionośnie, usprawniając tym samym ukrwienie wszystkich organów. Ich oddziaływanie umożliwia leczenie stanów zapalnych, kształtowanie prawidłowego ph osocza krwi. Ponadto obecności flawonoidów organizm lepiej przyswaja witaminę C.

OTO KOMPLETNA LISTA KORZYŚCI PŁYNĄCYCH ZE SPOŻYWANIA TEGO NAPOJU:

– eliminuje bóle stawów
– jest świetny dla ludzi chorujących na artretyzm
– eliminuje zgagę
– pomaga w trawieniu i zaparciach
– zmniejsza ciśnienie krwi
– pomaga w walce z nadwagą
– świetne lekarstwo na bóle gardła
– pomaga w oddychaniu
– daje skórze blask, dzięki czemu wygląda o wiele zdrowiej
– pomaga przy stanie zapalnym
– eliminuje nieprzyjemny oddech

Na podstawie badań krwi i czynników środowiskowych

Czy wiesz , że przyczyną problemów z otyłością i nadwagą mogą być zaburzenia w naszej mikroflorze jelitowej ? Więcej na szkoleniu tutaj Z kodem : MD30 oszczędzasz 21zł (-30%)

Dieta fizjologiczna – zdrowe odchudzanie

DLACZEGO POWINNIŚMY UŻYWAĆ WŁAŚNIE TEGO POŁĄCZENIA?

Stres, zła dieta, papierosy, narkotyki  to prowadzi do zmiany ph naszego ciała. Niskie ph organizmu powoduje infekcje, stany zapalne, utratę sił oraz nudności. Pijąc ten napój z rana przed wykonaniem jakiejkolwiek czynności dostarczysz sobie dawkę energii, która zwalczy zarazki i pomoże w utrzymaniu dobrej formy.

PRZEPIS NA NAPÓJ Z MIODU I OCTU JABŁKOWEGO:

Z umytych jabłek wyciąć zepsute lub robaczywe części, owoce zgnieść lub utrzeć na tarce. Można zużyć również skórki z jabłek oraz resztki pozostałe podczas sporządzania kompotu. W naczyniu ze szkła lub drewna (np. beczułka) bądź emaliowanej gliny zalać tę surową miazgę ciepłą, przegotowaną wodą w ilości 0,5 litra na 0,4 kg miazgi. Na każdy litr wody dodać 100 g miodu.  Naczynia nie zakrywać i trzymać w pomieszczeniu o temperaturze 20-30°C w miejscu ciemnym, ponieważ promienie ultrafioletowe szkodzą przebiegowi fermentacji. Zalana miazgę należy 2-3 razy dziennie mieszać drewnianą łyżką, po 10 dniach zlać wszystko do woreczka z gazy.

Otrzymany po wyciśnięciu sok przecedzić ponownie do naczynia z szerokim otworem. Na każdy litr soku trzeba dodać 50-100 g miodu Dobrze wymieszać. W celu przeprowadzenia drugiego stadium fermentacji, należy zakryć naczynie gazą i trzymać je w ciepłym miejscu. Fermentacja jest zakończona, kiedy płyn uspokoi się i przybierze jasny kolor. W zależności od jakości soku ocet jabłkowy będzie gotowy do użytku po upływie 40-60 dni. Ocet przelać do butelek filtrując płyn przez lejek wyłożony gazą. Butelki szczelnie zakorkować, zalać woskiem lub lakiem i przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu.

Ostrzeżenie: Musisz mieć na uwadze to, że spożywanie większych ilości octu jabłkowego może zmniejszyć poziom potasu w twoim organizmie. Może również wchodzić w reakcje z lekami dla cukrzyków i ludzi chorych na serce.

TRZYMAM DIETĘ, ALE NIE MOGĘ SCHUDNĄĆ z brzucha oraz ud a moje samopoczucie cały czas się pogarsza – jakie są przyczyny, co można zrobić? Więcej na szkoleniu tutaj  Z kodem : MD30 oszczędzasz 21zł (-30%)

NATURALNY OCET JABŁKOWY

Składniki mineralne: potas 114 mg, wapń 8 mg, magnez 6 mg, sód 2 mg, fosfor 8 mg, żelazo 0,5 mg, miedź 0,1 mg, mangan 0,1 mg, cynk 0,1 mg.

Witaminy: A 33 IE, B1 0,02 mg, B2 9 mg, B3 0,3 mg, B5 0,02 mg, B6 0,02 mg, C 3 mg.

Pozostałe: tanina, kwas propionowy, kwas jabłkowy, kwas cytrynowy, pektyna.

Wszystkie składniki naturalnego i prawdziwego octu jabłkowego są łatwo przyswajalne przez organizm.




14 Komentarze

  1. Octu jabłkowego używam w kuchni od wielu lat. Zakwasza potrawy- sałatki, warzywa nie ma spirytusowego posmaku, ma natomiast bardzo fajny zapach jabłkowy. Nadaje się do wszystkiego, nie tylko do potraw. Pomaga w usuwaniu przykrych zapachów, zmiękcza tkaniny itp.
    Ocet robię sama – wykorzystuję tanie jabłka, skórki.

  2. Od jakiegoś czasu sama robię octy…nie tylko jabłkowy….Pyszny wychodzi też z pigwy oraz malin. Majac porównanie stwierdzam,że nawet ten ekologiczny ze sklepowych półek nie dorównuje produktwi własnoręcznie przygotowanemu, który charakteryzuje sie delikatnym zapachem,przyjemnym smakiem no i podstawowa zaleta-mamy pewnosc,ze jest 100% naturalny! Polecam róbcie swoje octy-to nic skomplikowanego! 🙂 pozdrawiam serdecznie 🙂

Dodaj komentarz