Czy rosół z kurczaka jest zdrowy? Przygotowanie, wartości odżywcze
Rosół z kurczaka – wartości odżywcze Wiele polskich dań można uznać za tradycyjne, ale takim chyba najbardziej…
Rosół z kurczaka – wartości odżywcze Wiele polskich dań można uznać za tradycyjne, ale takim chyba najbardziej…
Produkty lekkostrawne Produkty lekkostrawne to takie, z którymi nasz żołądek i jelita po prostu lepiej sobie radzą…
Syrop glukozowo-fruktozowy – dlaczego należy go unikać? Wśród całego mnóstwa substancji chemicznych stosowanych jako dodatki do żywności,…
Czy można naturalnie podkręcić działanie hormonu wzrostu? Wzrost to jedna z tych cech, która jest nam przypisana…
Ksylitol – słodzik, z którym warto się zapoznać Słodziki znane są nam już od dawna, jako substancje…
Dieta ketogeniczna i jej wpływ na metabolizm Dieta ketogeniczna jest dość kontrowersyjnym sposobem odżywiania. Polega ona bowiem…
Dieta SIBO – czym jest i jak ją stosować? Coraz więcej mówi się o jelicie grubym, jako…
Mięso – jeść czy nie jeść? Niejedzenie mięsa w obecnych czasach nie jest już żadną tymczasową modą…
Krótkołańcuchowe kwasy tłuszczowe SCFA Kwasy tłuszczowe to jedna wielka grupa związków chemicznych, które różnią się między sobą…
Nietolerancja laktozy Ciężko w to uwierzyć, ale jeszcze kilka lat temu wszelkie alergie i nietolerancje pokarmowe były…
Liczenie kalorii – rób to z głową! Podstawą utrzymania prawidłowego bilansu energetycznego jest „wychodzenie na zero” z…
Kreatyna – kiedy suplementacja nią może Ci pomóc? Kreatyna jest suplementem kojarzonym z ćwiczeniami siłowymi – i…