Bakłażan, surowy


25 kalorii w 100g

Białko 0.98 g
Tłuszcz 0.18 g
Węglowodany 5.88 g
Błonnik 3 g
Woda 92.3 ml

Witaminy

Witamina A / Retinol1 µg
Witamina B1 / Tiamina0.039 mg
Witamina B2 / Ryboflawina0.037 mg
Witamina B3 / Witamina PP0.649 mg
Witamina B4 / Cholina 6.9 mg
Witamina B5 / Kwas pantotenowy11 mg
Witamina B6 / Pirydoksyna 0.084 mg
Witamina B7 / Biotyna 0 mg
Witamina B8 / Inozytol 0 mg
Witamina B9 / Kwas foliowy 22 µg
Witamina B12 / Kobalamina 0 µg
Witamina C / Kwas askorbinowy 2.2 mg
Witamina D (D2 + D3) 0.5 µg
Witamina E / Alfa-tokoferol 0.3 µg
Witamina K / Filochinon 3.5 µg

Minerały

Wapń, Ca9 mg
Żelazo, Fe0.23 mg
Magnez, Mg14 mg
Fosfor, P24 mg
Potas, K0 mg
Sód, Na2 mg
Cynk, Zn 0.16 mg
Miedź, Cu 0.081 mg
Selen, Se 0.3 µg

Tłuszcze

K. tłuszczowe, nasycone0.034 g

Kwasy nasycone
Kwas masłowy C4:00 g
Kwas kapronowy C6:00 g
Kwas kaprylowy C8:00 g
Kwas kaprynowy C10:00 g
Kwas laurynowy C12:00 g
Kwas mirystynowy C14:00 g
Kwas palmitynowy C16:00.025 g
Kwas stearynowy C18:00.009 g
Kwas arachidowy C20:00 g
Kwas behenowy C22:0 0 g

K. tłuszczowe, jednonienasycone wszystkie – 0.016 g

Kwasy omega-9
Kwas oleinowy C18:10.014 g
Kwas eikozenowy C20:10 g
Kwas erukowy C22:10 g

K. tłuszczowe, wielonienasycone0.076 g

Kwasy omega-6
Kwas linolowy C18:2 (LA) 0.063 g
kwas arachidonowy C20:4 (AA, ARA) 0 g
Kwasy omega-3
Kwas α-linolenowy C18:3 (ALA) 0.013 g
kwas tearydynowy 18: 4 0 g
Kwas eikozapentaenowy C20:5 (EPA) 0 g
Kwas klupanodonowy C22:5 (DPA) 0 g
kwas dokozaheksaenowy C22:6 (DHA) 0 g

Polifenole

Teobromina0 µg
Luteina 0 µg
Karoten, beta14 µg
Karoten, alfa0 µg
Likopen0 µg
Luteina zeaksantyna36 µg
Kryptoksantyna, beta0 µg

Błonnik i inne

Włókno rozpuszczalne0 g
Włókno nierozpuszczalne0 g
Alkohole cukrowe0 g
Inulina 0 g
3-galusan epigalokatechiny 0 mg
Cholesterol 0 mg
Fitosterole 7 mg

Podobne produkty

1. Bakłażan, surowy

Zdrowe odchudzanie nie było nigdy tak proste. Praktyczne kursy wideo, e-booki i jadłospisy

W 3 dni nauczę cię więcej na temat odżywiania i zdrowia niż przeciętna osoba uczy się w miesiąc we własnym zakresie. Zastanawiasz się dlaczego jestem tego taki pewien?