Skrobia oporna – co to jest? badania, właściwości, gdzie znajdziemy ?

7 lat ago

Skrobia są to długie łańcuchy glukozy, które można znaleźć w ziarnach, ziemniakach i innych produktach spożywczych. Czasami niewielka część tego…

Metionina i glicyna z mięsa – jak wpływają na zdrowie?

7 lat ago

Specjaliści zalecają, aby nie spożywać mięsa czerwonego więcej niż dwie porcje tygodniowo. W praktyce Polacy spożywają ich dużo, dużo więcej.…

56 nazw pod którymi kryje się cukier – jak producenci ukrywają cukier ?

7 lat ago

Czy znasz już 56 postaci, pod którymi występuje cukier? Spokojnie, nie musisz znać ich wszystkich. Wiedz jednak, że nie tylko…

Jak poprawić jakość swojego snu?

7 lat ago

https://youtu.be/NDS17k_MUvY Twoje indywidualne zapotrzebowanie na sen Sen jest obok jedzenia i oddychania jedną z trzech głównych potrzeb fizjologicznych. Kiedy mamy…

5 kroków do naturalnego wyregulowania hormonów. Jak poprawić pracę tarczycy, wątroby, jelit i mózgu?

7 lat ago

Co to są hormony? Hormony - takie jak estrogeny, testosteron, adrenalina i insulina - są niezwykle ważnymi przekaźnikami chemicznymi, które…

Twój najgorszy koszmar 5 podstaw! Nie stosujesz ich dlatego jesteś gruba i zmęczona

7 lat ago

1. Stosuj czystą dietę Dr Terry Wahls zbadała wpływ diety na mitochondria i wprowadziła ją do własnego życia. Odkryła, że…

Nie jedz tego podczas choroby – żywność, która potęguje stany zapalne i pogarsza regeneracje

7 lat ago

Stany zapalne w organizmie towarzyszą nam praktycznie przez całe życie i mogą być spowodowane różnymi czynnikami. Czym one właściwie są,…

Czy smażenie potraw jest zdrowe?

7 lat ago

Niby wszyscy wiemy, że smażenie nie jest najbardziej zalecaną przez specjalistów techniką kulinarną. Wiemy, że bardziej preferuje się duszenie, gotowanie…

Czym się różni dieta od zdrowych nawyków żywieniowych ?

7 lat ago

Wybiła godzina zero! Patrzysz w lustro i stwierdzasz, że lata hodowania sadełka już nie jest twoim ulubionym hobby. Teraz twoją…

Cała prawda o oleju rzepakowy – wpływ na zdrowie

7 lat ago

Olej rzepakowy – tani, powszechnie dostępny, systematycznie używany w polskiej kuchni. Z czego jest wytwarzany, co takiego zawiera? Czy powinno…