Ile wody tak naprawdę należy wypijać w ciągu dnia?

7 lat ago

Woda – życiodajny żywioł. Jest wszędzie, gdziekolwiek byśmy się nie zwrócili, i tak naprawdę obok tlenu jest drugim niezbędnym dla…

Pietruszka – witaminy, minerały, właściwości 894% normy!

7 lat ago

Pietruszka to jedno z najpopularniejszych polskich warzyw, bardzo smakowitych i lubianych. Zdecydowanie zbyt rzadko ją jednak spożywamy, i ta tendencja…

15 produktów bardzo wskazane na diecie ketogenicznej

7 lat ago

Dieta ketogenna, czyli bardzo niskowęglowodanowa i jednocześnie wysokotłuszczowa, jest niezwykle skutecznym narzędziem do redukcji masy ciała, a także do poprawy…

Jak odżywiać się po 35 roku życia? W jaki sposób Twoje potrzeby żywieniowe zmieniają się wraz z wiekiem

7 lat ago

Jakie zmiany zachodzą w organizmie kobiet i mężczyzn po osiągnięciu progu przekwitania? Czy starzenie się organizmu jest bodźcem do tego,…

Olejek eteryczny z rumianku rzymskiego – 10 udokumentowanych właściwości

7 lat ago

Rumianek jest jednym z najstarszych ziół leczniczych znanych ludzkości. W ciągu kilku lat opracowano wiele różnych preparatów na bazie rumianku,…

Ryby a rtęć – czy należy się ich bać?

7 lat ago

„Ryba wpływa na wszystko!” – to popularne hasło kampanii reklamowej promującej jedzenie ryb sprzed kilku lat silnie utkwiło nam w…

Ryby i ich 11 udokumentowanych właściwości zdrowotnych + kaloryczność oraz lista rekomendowanych ryb

7 lat ago

Ryby są prawdopodobnie najzdrowszym i jednym z najbardziej wartościowych mięs, jakie istnieją. Wybór ryb wysokiej jakości, czyli głównie tłustych pochodzących…

Gazowana vs. niegazowana – czy to istotna różnica?

7 lat ago

Gdy chodzi o napoje zawierające dwutlenek węgla, specjaliści ostrzegają z reguły przed słodzonymi napojami gazowanymi – pełnymi chemii, konserwantów, barwników…

Głębokie smażenie – jakiego oleju używać?

7 lat ago

Smażenie potraw w głębokim tłuszczu jest techniką kulinarną, która jest uznana na całym świecie. Pozwala uzyskać wyjątkową chrupkość produktu w…

Ocet kokosowy jaki wpływa ma na nasze zdrowie?

7 lat ago

Ocet kokosowy – dlaczego warto go polubić Kuchnia azjatycka słynie przede wszystkim z wyrazistych, cierpkich, słodko-kwaśnych smaków. Słynie również z…