7 produktów, które mogą pomóc w redukcji postępowania nowotworu

Podziel się ze znajomymi :)
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

TRZYMAM DIETĘ, ALE NIE MOGĘ SCHUDNĄĆ z brzucha oraz ud a moje samopoczucie cały czas się pogarsza – jakie są przyczyny, co można zrobić? Więcej na szkoleniu tutaj 

Rak jest przerażającą chorobą. Wielu z nas miało z nią styczność. Osoby, które mają duże ryzyko zachorowania na raka lub takie, które już zostały zdiagnozowane często dotyka bezradność. Zadają sobie pytanie ’’Co mogę z tym zrobić? Jak mogę się bronic?’’.

Odpowiedź jest prostsza niż myślisz. Ponieważ nauka rozwija się także w tej dziedzinie, naukowcy odkryli siedem produktów, które w naturalny sposób hamują raka. Są to produkty, które prawdopodobnie już znajdują się w Twojej kuchni, ale dzięki spożywaniu większej ilości danych produktów i częstszym dodawaniu ich do swoich posiłków, możesz uratować się przed rakiem.

Kluczową rolą jest rozwój naczyń, który jest procesem tworzenia nowych komórek krwi. Proces ten jest sterowany za pomocą sygnałów chemicznych w ciele. Sygnały te skłaniają organizm do naprawy uszkodzonych naczyń krwionośnych i do produkcji nowych. Sygnały chemiczne nazywane są inhibitorami angiogenezy. W zdrowym organizmie, produkcja i hamujące działanie tych dwóch sygnałów chemicznych są zrównoważone, co powoduje, że naczynia krwionośne tworzą się tylko w razie potrzeby.

Guzy potrzebują dopływu krwi żeby rosnąć, to pobudza sygnał angiogenezy. Ta produkcja naczyń krwionośnych ’’karmi’’ guza składnikami odżywczymi i tlenem, których guz potrzebuje do przerzutów i rozpowszechnienia się w całym ciele.

Kliknij poniżej w „Polub tę stronę”, a będziesz na bieżąco informowany o nowych artykułach z mojego bloga.

___________________________________________

Dlaczego te 7 produktów miałoby pomóc?

Następujące 7 produktów to naturalne inhibitory angiogenezy, zwane środkami antyangiogennymi. Zakłócają one działania procesu przerzutów, blokując tworzenie się nowych naczyń krwionośnych, które wspierają guza, a zatem ’’głodzą’’ go. Naukowcy twierdzą, że te produkty mogą zapobiec, spowolnić a nawet całkowicie zatrzymać raka. Oto one:

Czy wiesz , że przyczyną problemów z otyłością i nadwagą mogą być zaburzenia w naszej mikroflorze jelitowej ? Więcej na szkoleniu tutaj 

Zielona herbata: Katechiny polifenoli w tej herbacie posiadają zdolności zapobiegawcze i antyangiogenne. Oprócz tego zielona herabta jest też silnym przeciwutleniaczem. Badania wykazały, że picie 2-3 filiżanek zielonej herabaty dziennie hamuje stymulowanie sygnałów angiogenicznych o 75% i zmniejsza inwazje komórek guza o 50%.

Resweratrol: Jest to naturalny fitoaleksyn (który jest wykorzystywany przez rośliny do hamowania pasożytów) oraz polifenol (który działa jako przeciwutleniacz) – dlatego resweratrol hamuje angiogeneze. Należy skonsultować się z farmaceutą przy zakupie suplementów z resweratrolem aby upewnić się, że dawka jest odpowiednia do wzrostu i masy ciała.

Pomidory: Likopen jest naturalnym pigmentem, który znajduje się w pomidorach i nadaje im jasny, czerwony kolor. Likopen jest także inhibitorem angiogenezy. W badaniach, które obejmowały ponad 51 000 mężczyzn, stwierdzono, że Ci którzy jedli dwie porcje sosu pomidorowego w tygodniu zmniejszyli swoje ryzyko zachorowania na raka o 23%.

Kurkuma: Kurkma jest chemoprewencyjna i ma zdolność antyangiogenną, którą hamuje rozwój raka żołądka. wątroby, skóry i jelit. W jednym z badań u osóby, która spożywała 4g kurkumy dziennie, liczba zmian przednowotworowych zmniejszyła się o 40 %.

Jagody: Badania z Rutger University dowdodzą, że 1,5 szklanki jagód dziennie może zmniejszyć tempo zmian przedrakowych o 57%. Jest to spowodowane tym, że jagody posiadają przeciwutleniacz zwany pterostilbene.

Curry: Stwierdzono, że cząsteczki w curry zabijają komórki raka przełyku i jelit. Atakują komórki nowotworowe w ciągu 24h po zjedzeniu curry. Naukowcy badają tę przyprawę bardziej szczegółowo jako potencjalne lekarstwo na raka. Włączenie go do swojej diety może być bardzo korzystne.

Kakao: Składnik flawanol w ziarnach kakaowca jest przeciwutleniaczem, który zmniejsza szkody wyrządzone komórkom. Rak rozwija się dzięki tym uszkodzonym komórkom. Flawanol przyczynia się także do spowolnienia wzrostu komórek rakowych. Dodając kakao do koktajli lub do zdrowych wypieków na deser możemy walczyć z rakiem.

 

 

 




Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz