Szybkie i proste w wykonaniu lody kokosowe które zrobić można wykonując kilka prostych czynności, takich jak: otworzyć, wlać, wymieszać, zmiksować, schłodzić i zjeść. Tak szybko, jak otwiera się puszkę, tak szybko możesz przygotować świeże wegańskie lody kokosowe w ciągu zaledwie kilku godzin. Jedyny problem jaki wiąże się z tymi lodami to pozostanie na jednej gałce podczas ich wcinania. Są absolutnie pyszne.
Kliknij poniżej w „Polub tę stronę”, a będziesz na bieżąco informowany o nowych artykułach z mojego bloga.
___________________________________________
Składniki:
– 2 puszki organicznego, pełnotłustego mleka kokosowego,
– 4 duże pestki daktyli,
– 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii,
– szczypta cynamonu,
– szczypta soli morskiej.
Przygotowanie:
Tosty i kanapki to niepozorne, a jednocześnie nieskończenie kreatywne formy posiłku – wystarczy kromka dobrego…
Śniadanie nie musi być nudne – a klasyczny omlet to świetna baza do kulinarnych eksperymentów.…
Masz ochotę na coś sycącego, chrupiącego i pełnego smaku? Oto 10 genialnych przepisów na kanapki,…
Smoothie to coś więcej niż tylko zmiksowane owoce. To energia w płynie, sposób na przemycenie…
Nie musisz być wegetarianinem, by pokochać te dania. Wegańskie i wegetariańskie przepisy z warzywami, strączkami…
Nie musisz być cukiernikiem ani spędzać godzin w kuchni, by przygotować przekąski, które są jednocześnie…
View Comments
Pestki daktylii czy daktyle?
polecam daktyle bez pestek, łatwej się miksuje
chyba daktyle, bo bez sensu by było