Barwniki, emulgatory, konserwanty, ulepszacze. Kupowane w sklepach pieczywo coraz mniej przypomina prawdziwy chleb. Co piekarze do niego dodają? Okazuje się, że nikt tego nie bada. Coraz bardziej zasadne jest pytanie czy pieczywo, które jemy jest bezpieczne dla naszego zdrowia?
Insulinooporność to stan, w którym komórki organizmu stają się mniej wrażliwe na działanie insuliny –…
Zima to czas, kiedy krótsze dni i niższe temperatury mogą wpływać na nasze samopoczucie i…
Jesień to czas, który zachęca do zwolnienia tempa, zadbania o siebie i znalezienia chwili na…
Insulinooporność to coraz częstszy problem zdrowotny, dotykający miliony osób na całym świecie. Prowadzi do zaburzeń…
Kanapki to szybki, prosty i uniwersalny sposób na pyszny posiłek – od śniadania, przez lunch,…
Kortyzol, nazywany hormonem stresu, jest naturalnym mechanizmem obronnym organizmu, jednak jego długotrwały nadmiar może prowadzić…