Cukier zabija – kulisy, jak koncerny Nas ogłupiają!

Podziel się ze znajomymi :)
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Film dokumentalny ukazujący powszechną obecność cukru w produktach żywnościowych oraz jego nadmierną konsumpcję przez ludzi. W dokumencie przedstawiono również lobbing branży na środowiska naukowe, by za wszelką cenę „udowodnić”, iż cukier nie jest szkodliwy.

Kliknij poniżej w „Polub tę stronę”, a będziesz na bieżąco informowany o nowych artykułach z mojego bloga.

Motywator Dietetyczny

Nasze zdrowie zaczyna się w jelitach. Dlatego skupiamy się na bakteriach jelitowych, które odgrywają ważną rolę w procesie odchudzania. Proces odchudzania wiąże się z otyłością i nadwagą, które są źródłem większości chorób cywilizacyjnych. Badania naukowe potwierdzają, że w naszym organizmie zwłaszcza w jelitach musi znajdować się więcej dobrych niż złych bakterii, wtedy tworzą one właściwą mikroflorę. Jeżeli ten proces jest zachwiany i bakterii złych jest więcej niż tych dobrych dochodzi do różnych procesów chorobowych. Aby temu zapobiec - stosujemy probiotykoterapię. Probiotykoterapia- jest celowana i ustalona w oparciu o rzeczywisty układ mikroflory jelitowej, który gwarantuje skuteczne i znacznie szybsze wyleczenie naszego organizmu. Więcej na szkoleniu tutaj 

 

 

Jak wybrać dobre szczepy probiotyczne: - czytać etykiety w których powinne być wymienione dobre szczepy które są przebadane i uznane w których jest podana przynależność gatunkowa i numer patentu. Więcej na szkoleniu tutaj 

gf




3 Komentarze

  1. Tak, ale tu jest głównie mowa o cukrach prostych, a w diecie to chyba tylko złożone są potrzebne. W sumie sam nie wiem któe produkty mają dużo węglowodanów, mało cukru i mają ten dobry smak.
    Na uwagę zwróćiłyby tylko batony proteinowe. Albo ksylitol, bo prawdziwa stewia w tabletkach jest bardzo rzadka. A co do suplementów, w tańszych białkach WPC chyba dosypuje się kosztem obniżenia zawartości białka – maltodekstrynę, ale czy oni to doliczają na tablicy produktu do węglowodanów? Czy tu chodzi o zmniejszenie posmaku albo wzmocnienie go?

  2. I to już nie jest chwytliwy nagówek , to prawda..cukier jest wszędzie ograniczam ile mogę , świadomie nie sype cukru ale batonik wafelek czasem no raz w tygodniu .. mam swoje ulubione w czekoladzie i to już lepsze wyjście niż galareki krówki ..
    Ciasto domowe słodka bomba kaloryczna zależy od rodzaju czy sernik czy jabłecznik ale bez chemii to samo smakuje.

    Napewno nie tkne Coli ale Ice Tea chętnie zupełnie inny smak i bez gazu (wiem i tak 11g na 100).
    Czekolada Gorzka co za chwytliwa nazwa różnicy tu to z 3g na 100 w porównaniu do zwykłej.

    Ej może wymienisz na kanale liste bardziej i mniejsz szkodliwych słodyczy , nie każdy potrafi odstawić wszystko nawet jeśli zjada raz w tygodniu.

  3. Zapomniałem napisać chcemy mniej cukru , a jak wybieramy słodziki wiele rodzajów a w napoju trafia się tylko Acesulfam to jest on rakotwórczy bo zrobiony w labolatorium a nie zebrany naturalnie.

Dodaj komentarz