Składniki na 2 porcje:

  • pół szklanki kaszy gryczanej niepalonej
  • 400 ml mleka kokosowego
  • 5 daktyle
  • 1 banana
  • 4 kostki gorzkiej czekolady

WYKONANIE PRZEPISU BUDYŃ CZEKOLADOWY Z KASZY GRYCZANEJ:

Mleko doprowadzamy do wrzenia, wrzucamy kaszę gryczaną, daktyle i gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem ok. 20 min (należy uważać aby mleko nam nie wykipiało).

Pod sam koniec gotowania dokładamy czekoladę oraz pokrojonego banana. Przykrywamy i zostawiamy do całkowitego wystudzenia.

Masę dokładnie blendujemy, jeżeli jest zbyt gęsta dodajemy mleka.

Jak użyteczny był ten post?

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić!

Darmowy webinar już dzisiaj o 21:00

Wprowadzenie do zdrowych nawyków żywieniowych 

Będzie niespodzianka 
Darmowa rejestracja

Średnia ocena / 5. Liczba głosów:

Przykro nam, że ten wpis nie był dla Ciebie przydatny!

Pozwól nam ulepszyć ten post!

DARMOWY E-BOOK WPROWADZENIE DO ZDROWYCH NAWYKÓW ŻYWIENIOWYCH

e-book jest darmowym wprowadzeniem do kolejnych edycji tej książki. Jeżeli chcesz ściągnąć aktualną wersję i być informowany o uaktualnieniach tej książki zostaw swojego maila.

POBIERZ EBOOKA